Ligový pohár: Liverpool do štvrťfinále, Manchester United vypadol

Martin Škrtel v súboji o loptu.
Martin Škrtel v súboji o loptu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|28. okt 2015 o 23:03

Výsledky stredajších stretnutí osemfinále Anglického ligového pohára vo futbale (hralo sa na jeden zápas).

LONDÝN. Futbalisti Manchestru United skončili svoje účinkovanie v tohtosezónnej edícii Ligového pohára už vo 4. kole.

V mimoriadne vyrovnanom zápase nestačili doma na FC Middlesbrough a po stodvadsiatich minútach bez gólu, keď nasledovalo predĺženie, podľahli druholigistovi v jedenástkovom rozstrele 1:3.

V ňom zaváhalo na domácej strane skúsené trio Wayne Rooney, Michael Carrick aj Ashley Young.

Favorit stál na pokraji vypadnutia už v závere riadnej hracej doby, no niekoľkými skvelými zákrokmi ho podržal náhradný brankár Sergio Romero.

V závere druhého predĺženia mali zasa "červení diabli" viacero možností rozhodnúť, no gólu sa nedočkali a následne pykali.

Strelecké suchoty United trvajú už 238 minút, keďže jeho hráči neskórovali ani pred štyrmi dňami v domácom súboji Premier League proti mestskému rivalovi City.

Druhý rok po sebe tak neprekročí tím holandského trénera Louisa van Gaala štvrťfinálové brány súťaže, keďže vlani stroskotal už v 2. kole na pôde treťoligového Milton Keynes Dons po prehre 0:4.

V Ligovom pohári skončili ešte v utorok aj ďalší dvaja giganti z Londýna - Arsenal a Chelsea.

V ďalších dueloch si naopak favoriti poradili so svojimi súpermi a do štvrťfinále postúpili Manchester City, Southampton aj FC Liverpool so slovenským stopérom Martinom Škrtelom.

"The Reds" zároveň prvýkrát triumfovali pod vedením nemeckého kouča Jürgena Kloppa.

Hlasy:

Jürgen Klopp (tréner FC Liverpool): "Moje prvé víťazstvo v Liverpoolu chutí lepšie ako remízy. Celý zápas sme dominovali a tento triumf sme si zaslúžili. Bolo to dôležité víťazstvo aj z toho pohľadu, že sme sa rozhodli dať šancu novému mužstvu. Vyhrať v takomto stretnutí je vždy výborná vzpruha pre celý tím."

Louis van Gaal (tréner Manchestru United): "Vo futbale sa ráta jediná vec a tou sú góly. Ak ich nedáte, nezvíťazíte. Mrzí ma to, lebo šance sme na to mali. Chýbalo nám aj šťastie, ale to si treba zaslúžiť,“ priznal rozladený tréner ManUtd Louis van Gaal. "Futbal je však aj o tom, že nabudúce sa môže všetko zmeniť. Veríme, že to dokážeme,“ dodal skúsený holandský kouč.

Aitor Karanka (tréner FC Middlesbrough): "Povedal som svojim zverencom po zápase, že boli lepší ako súper. Lepší, sebavedomejší aj behavejší. Som na nich hrdý pre tieto atribúty. V penaltovom rozstrele môžete, ale aj nemusíte uspieť. Dôležitý je však výkon a ten bol dnes z našej strany skvelý. Pri pokutových kopoch je to tak, že raz uspejete, inokedy zasa nie."

Ligový pohár (Capital One Cup) - 4. kolo:

FC Liverpool - AFC Bournemouth 1:0 (1:0)

Gól: 17. Clyne

/Martin Škrtel (FC Liverpool) hral od 33. min/

Manchester City - Crystal Palace 5:1 (2:0)

Góly: 22. Bony, 44. De Bruyne, 59. Iheanacho, 76. Y. Touré (11 m), 90+4. M. García - 89. Delaney

FC Southampton - Aston Villa 2:1 (0:0)

Góly: 51. Yoshida, 77. Pellé - 90+4. Sinclair (11 m)

Manchester United - FC Middlesbrough 0:0 - 1:3 na pok. kopy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ligový pohár: Liverpool do štvrťfinále, Manchester United vypadol