Liga si napráva povesť. V Poprade skúšajú zaujímavý experiment

V Poprade skúšajú experiment. Či prinesie klubu úspech bude zrejmé po sezóne.
V Poprade skúšajú experiment. Či prinesie klubu úspech bude zrejmé po sezóne. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|8. sep 2016 o 18:03

Začína sa hokejová liga. Pozrite si osem vecí, pre ktoré sa oplatí prísť na štadión.

1. Skalica sa nemá opakovať

BRATISLAVA. V minulej sezóne po 49. kole skrachoval tradičný ligový účastník HK 36 Skalica, súťaž dohrávalo len deväť mužstiev. Narušilo to nielen základnú časť, ale aj baráž.

V decembri pohrozili hráči Popradu, že nepocestujú na zápas do Trenčína, ak nedostanú prísľub, že sa dočkajú výplaty. Napätá finančná situácia bola aj v Piešťanoch.

„Dnes môžeme smelo deklarovať, že finančné postavenie klubov je výrazne lepšie a dá sa povedať – absolútne stabilizované,“ tvrdil pred dnešným štartom 24. ročníka riaditeľ Tipsport ligy Richard Lintner. 

Hráči by mali dostávať výplaty podľa zmluvy a môžu sa tak koncentrovať iba na hokej. Liga si napráva pošramotenú povesť z minulých sezón, keď meškajúce platy boli v najvyššej slovenskej súťaži bežnou praxou.

2. Najvyšší rozpočet majú Košice

Rozpočty klubov sa pohybujú približne od 600-tisíc eur do 1,5 milióna eur. Porovnávanie klubov je v tomto smere zložité, keďže väčšine klubov prispieva mesto na prevádzku zimného štadióna, kým napríklad HC Košice za prenájom Steel arény platí zo svojho. 

Košický klub platí prenájom Steel Areny zo svojho.
Košický klub platí prenájom Steel Areny zo svojho. (Autor: TASR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Liga si napráva povesť. V Poprade skúšajú zaujímavý experiment