Ronaldo a van Dijk sa dostali do najlepšej zostavy Ligy národov, najlepším hráčom je Bernardo Silva

Cristiano Ronaldo po strelenom góle v semifinále Ligy národov 2019 Portugalsko - Švajčiarsko.
Cristiano Ronaldo po strelenom góle v semifinále Ligy národov 2019 Portugalsko - Švajčiarsko. (Autor: Armando Franca - TASR/AP)
SITA|10. jún 2019 o 15:56

Na brankárskom poste zaujal Pickford.

Zloženie najlepšej jedenástky Ligy národov

Jordan Pickford (Anglicko) - Nélson Semedo, Rúben Dias (obaja Portugalsko), Virgil van Dijk, Daley Blind (obaja Holandsko) - Bruno Fernandes (Portugalsko), Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum (obaja Holandsko) - Xherdan Shaqiri (Švajčiarsko), Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo (obaja Portugalsko)

BRATISLAVA. Európska futbalová únia (UEFA) zverejnila najlepšiu jedenástku premiérového ročníka Ligy národov.

Finálový strelec chýba medzi najlepšími

Najpočetnejšie, až päťčlenné zastúpenie, má víťazný tím Portugalska, ktorý vo finále najtesnejším rozdielom zdolal Holandsko. Autorom jediného presného zásahu finálového súboja bol po hodine hry Goncalo Guedes, ale do ideálnej zostavy tejto súťaže sa nedostal.

Najlepším brankárom Ligy národov sa stal 25-ročný Angličan Jordan Pickford. Ten zažiaril najmä v súboji o bronzové medaily, keď v penaltovom rozstrele rozhodol o triumfe Angičanov nad Švajčiarskom.

V štvorčlennej defenzíve nechýba najlepší obranca predchádzajúcej sezóny anglickej Premier League Virgil van Dijk, ktorý v základnej skupine strelil dva góly. V stredovej formácii sa nachádzajú Portugalčan Bruno Fernandes, nová posila FC Barcelona Frenkie de Jong a víťaz ostatného ročníka Ligy majstrov Georginio Wijnaldum.

Najviac zažiaril Bernardo Silva

Najzvučnejším menom ofenzívy je nesporne Cristiano Ronaldo, ktorý troma gólmi zabezpečil úradujúcemu majstrovi Európy postup do finále. Ofenzívnu trojicu ešte doplnili jeho krajan Bernardo Silva a Švajčiar Xherdan Shaqiri.

Okrem toho sa udeľovali aj ďalšie ceny. Najlepším hráčom turnaja sa stal Bernardo Silva.

"Najdôležitejšie je, že Portugalsko vyhralo, ale individuálne ocenenie je takisto dobré. Som veľmi šťastný za moje výkony, nielen počas Ligy národov, ale aj v rámci celej sezóny," skonštatoval hráč Manchestru City. Cenu pre najlepšieho mladého hráča turnaja si prevzal Holanďan Frenkie de Jong.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Liga národov»Ronaldo a van Dijk sa dostali do najlepšej zostavy Ligy národov, najlepším hráčom je Bernardo Silva