Bayern vyrazil suverénne za obhajobou, Chelsea rozhodla krásnym gólom

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Zdroj: TASR/AP)
Sportnet|23. feb 2021 o 17:30

V utorok sa darilo hosťom.

Aktualizované o 22:55

BRATISLAVA. Futbalisti Bayernu Mníchov skvele vykročili za obhajobou titulu v Lige majstrov. V utorňajšom úvodnom stretnutí osemfinále ročníka 2020/2021 triumfovali v Ríme nad Laziom vysoko 4:1.

V druhom utorňajšom zápase medzi Atléticom Madrid a londýnskou Chelsea sa v Bukurešti zrodilo víťazstvo hostí 1:0.

Odvety sú na programe 17. marca.

Bayern rozhodol na Olympijskom štadióne už v prvom polčase.

V 9. minúte využil hrubú chybu domáceho obrancu Matea Musacchiu poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorý vystihol jeho malú domov, obhodil si brankára a otvoril skóre.

V 24. minúte po rýchlej a účelnej kombinácii dostal loptu do pozície Jamal Musiala a ešte pred polčasom využil ďalšiu chybu v defenzíve domácich Leroy Sane.

V úvode druhého polčasu si hneď v 47. minúte nešťastne zrazil loptu do vlastnej brány Francesco Acerbi. O dve minúty neskôr len kozmeticky upravil skóre domáci Joaquin Correa.

Bayern tak pôjde do domácej odvety s luxusným náskokom.

Zápas Atlética Madrid proti londýnskej Chelsea sa hral v rumunskej Bukurešti, keďže sa pre pandemické opatrenia nemohol odohrať v metropole Španielska.

V prvom dejstve mali Londýnčania územnú prevahu, boli aktívnejší, ale cez kvalitne pracujúcu defenzívu Madridu sa nevedeli presadiť.

Skóre otvoril až v 71. minúte útočník Olivier Giroud. Francúzsky útočník hostí ukázal dravosť, pretlačil sa k lopte v šestnástke a akrobaticky ju zo vzduchu poslal nožničkami za chrbát Jana Oblaka.

Rozhodcovia pôvodne gól pre ofsajd neuznali, ale záber VAR preukázal, že sa lopta ku zakončujúcemu hráčovi dostala od jedného z Madridčanov a tak sa pravidlo o ofsajde nemohlo uplatniť.

Liga majstrov dnes - osemfinále - prvé zápasy

Atl. Madrid - Chelsea Londýn 0:1 (0:0)

Gól: 68. Giroud

Lazio Rím - Bayern Mníchov 1:4 (0:3)

Góly: 50. Correa – 10. Lewandowski, 24. Musiala, 42. Sané, 47. Acerbi (vl.)


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Bayern vyrazil suverénne za obhajobou, Chelsea rozhodla krásnym gólom