Lias Andersson odmietol pozvánku Rangers, žiada výmenu

Oh My Hockey|19. jún 2020 o 09:21

Mladý švédsky útočník Lias Andersson mal byť podľa plánov New Yorku Rangers členom rozšírenej zostavy tímu v chystanom play-off. 21-ročný forvard sa ale do Ameriky odmieta vrátiť. Od odchodu na hosťovanie do švédskeho HV 71 trucuje, a to podobným štýlom ako Jesse Puljujärvi, ktorý však údajne trochu poľavil a možno sa do Edmontonu predsa len vráti.

Informáciu o Anderssonovom odmietnutí priniesol Larry Brooks z New York Post. Švéd draftovaný na siedmom mieste draftu 2017 strávil v organizácii necelé tri sezóny, počas ktorých dostával delený čas v NHL a AHL.

Za prvý tím Rangers odohral dokopy 66 stretnutí, v ktorých zaknihoval 9 (3+6) bodov. Na farme dostal príležitosť v 74 zápasoch a uviedol sa 39 (15+24) bodmi. Napriek nespornému talentu doposiaľ nedokázal, že plnohodnotne patrí do NHL.

Podľa neho to bude tímom. V decembri minulého roka požiadal Lias o výmenu, ktorá sa ale dodnes neuskutočnila. Jeho kontrakt vyprší po sezóne 2021/22 a Andersson sa stane obmedzeným voľným hráčom (RFA). Sám však odkazuje, že sa do zámoria nevráti, ak ho Rangers nevymenia inde.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Lias Andersson odmietol pozvánku Rangers, žiada výmenu