Nevládala, no fanúšikovia ju hnali dopredu. Kapustová získala na MS medailu

Ema Kapustová so striebornou medailou na MS v letnom biatlone 2023 v Osrblí.
Ema Kapustová so striebornou medailou na MS v letnom biatlone 2023 v Osrblí. (Autor: Igor Stančík)
Matej Hank|26. aug 2023 o 11:25

Nestačila iba na bulharskú pretekárku.

MS v letnom biatlone 2023 - Osrblie

Rýchlostné preteky na 6 km - juniorky:

1.

Lora Hristová

Bulharsko

17:00,6 min

(1)

2.

Ema Kapustová

Slovensko

+ 26,2 s 

(1)

3.

Valentína Dimitrová

Bulharsko

+ 45,3 s 

(1)

8. 

Kristína Makovínyová

Slovensko

+ 1:24,5 min 

(0)

17.

Veronika Michalenková

Slovensko

+ 3:12,2 min

(3)

19. 

Tamara Molentová

Slovensko

+ 3:14,7 min

(4)

25. 

Alžbeta Garguláková

Slovensko

+ 3:54,4 min

(4)

29. 

Michaela Straková

Slovensko 

+ 4:26,5 min

(6)

OSRBLIE. Slovenka Ema Kapustová získala svoju prvú medailu z majstrovstiev sveta v letnom biatlone, ktoré sa konajú v Osrblí.

V rýchlostných pretekoch na šesť kilometrov vybojovala striebro a do nedeľňajších stíhacích pretekov pôjde so stratou 26 sekúnd na Loru Hristovú.

"Medaila chutí výborne, konečne som sa jej dočkala. Po spackanom finále v superšprinte som rada, že to dnes klaplo na 2. miesto.

Mohlo to byť aj prvé miesto, mrzí ma chyba v ležke. Je to super získať medailu pred fanúšikmi aj rodinou," zhodnotila po pretekoch Kapustová.

Ema Kapustová na striebornom stupienku na MS v letnom biatlone 2023.
Ema Kapustová na striebornom stupienku na MS v letnom biatlone 2023. (Autor: Igor Stančík)

Najviac ocenila skandujúcich fanúšikov: "Dnes to bolo brutálne. Bola to už iná atmosféra ako pred dvomi dňami. Fanúšikovia ma hnali a aj keď som nevládala. Stále som vedela ísť a ani som nevnímala, či vládzem, alebo nie."

Kapustová minula jeden terč, projektil šiel na jednu hodinu. Kapustová netrafila jej chybou, nie vetrom ani polohou. "Snažila som sa ísť ostatné rany ako stále a nejako sa s tou netrafenou zapodievať," vysvetlila.

Vo štvrtok obsadila v superšprinte štvrté miesto a medaila jej ušla o niekoľko desiatok sekúnd. Paradoxne, vtedy sa cítila fyzicky lepšie ako dnes.

"Na rozjazde bolo pre mňa horšie dostať sa do tempa. Pomohlo mi, že hneď po štarte som sa chytila za Bulharku, ktorá šla zo strelnice. Celé prvé kolo som sa potiahla," konkretizovala.

Ema Kapustová.
Ema Kapustová. (Autor: Igor Stančík)

V stíhacích pretekoch bude chcieť bojovať o zlatú medailu. "Budem robiť čo je v mojich silách, nevymýšľať veľa, robiť svoju robotu," prezradila. V nich si to bude hlavne užívať a bojovať o čo najlepší výkon.

Zároveň dodala, aký recept bude chcieť použiť na víťazku rýchlostných pretekov Bulharku Loru Hristovú. "Budem jej dýchať na chrbát a budem ju trochu zozadu znervózňovať," dodala ambiciózne.

Trate v Osrblí jej sedia. "Je vždy výhoda mať najazdené domáce trate a vedieť, ktorá zákruta je aká. Som rada, že som si to mohla prejsť aj s trénerom, ktorý je expert na letné podujatia a dnes mi pomohol," vyzdvihla.

V Národnom biatlonom centre sú vyššie teploty a svieti slnko, čo pre Kapustovú nie je výhodou. "Okolo 14:00 je slnko silnejšie a je to nepríjemné. Človek sa veľmi potí. V zime máme zimu, v lete teplo, musíme sa naučiť s tým pretekať," uzavrela.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Nevládala, no fanúšikovia ju hnali dopredu. Kapustová získala na MS medailu