Lesniak sa zmestil do nominácie Tottenhamu, môže nastúpiť proti Leicestru

SITA|18. máj 2017 o 15:51

Slovenský futbalista je vnukom reprezentačného trénera Jána Kozáka.

LONDÝN. Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Filip Lesniak môže vo štvrtok debutovať v anglickej Premier League. Stabilný člen zostavy rezervného mužstva Tottenhamu prvýkrát prenikol do kádra A-tímu pre súťažné stretnutie, konkrétne pre dohrávku 34. kola na pôde Leicestru City (20.45 h).

Informuje o tom portál periodika The London Evening Standard aj neoficiálne twitterové konto tottenhamskej akadémie. Spolu s defenzívnym stredopoliarom Lesniakom povolal tréner Mauricio Pochettino aj ofenzívneho záložníka Samuela Shashouu.

Filip Lesniak počas pôsobenia v Liberci spomínal na svoje futbalové začiatky:

Kormidelník Tottenhamu nemôže v závere ročníka rátať s viacerými zranenými hráčmi (Erik Lamela, Danny Rose, Kieran Trippier, Kyle Walker, Harry Winks) a ani mládežníckymi reprezentantmi (Cameron Carter-Vickers, Kyle Walker-Peters, Josh Onomah) - v Kórejskej republike v sobotu odštartujú MS hráčov do 20 rokov.

Tottenham bez ohľadu na výsledok štvrtkovej dohrávky a nedeľňajšieho súboja na pôde Hullu City v rámci záverečného 38. kola obsadí v konečnej tabuľke aktuálneho ročníka Premier League druhú priečku znamenajúcu istotu účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov 2017/2018.

Od nedele 21-ročný košický rodák Lesniak (nar. 14. mája 1996) je súčasťou Tottenhamu od roku 2012.

V prvej polovici tejto sezóny hosťoval v Slovane Liberec, zasiahol však iba do troch stretnutí. Lesniak je vnukom trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Lesniak sa zmestil do nominácie Tottenhamu, môže nastúpiť proti Leicestru