Leicester získal Ghančana Amarteya z FC Kodaň

Daniel Amartey sa teší z gólu do siete FC Bruggy v zápase Európskej ligy. Od teraz už bude pomáhať dosahovať víťazstvá svojmu novému klubu z Leicesteru.
Daniel Amartey sa teší z gólu do siete FC Bruggy v zápase Európskej ligy. Od teraz už bude pomáhať dosahovať víťazstvá svojmu novému klubu z Leicesteru. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. jan 2016 o 15:32

Výkonný riaditeľ Kodančanov Anders Horsholt nešpecifikoval prestupovú čiastku, ale údajne išlo o ponuku, ktorá sa nedala odmietnuť.

LEICESTER. Prekvapenie tejto sezóny najvyššej anglickej futbalovej súťaže Leicester City získal v januárovom prestupovom období posilu, z FC Kodaň prichádza ghanský reprezentant Daniel Amartey.

Výkonný riaditeľ Kodančanov Anders Horsholt nešpecifikoval prestupovú sumu, ale údajne išlo o ponuku, ktorá sa nedala odmietnuť.

"Boli sme veľmi radi, že sme v tíme mali Daniela, ale je to súčasť našej stratégie pomáhať hráčom v rozvoji na úroveň, na ktorej sa stanú tak atraktívnymi, že kluby z kvalitnejších súťaží sú schopné za nich zaplatiť veľké peniaze," povedal Horsholt v stanovisku.

Dvadsaťjedenročný stredopoliar prišiel do dánskeho klubu v roku 2014 zo švédskeho Djurgaardenu, kouč FC Kodaň Stale Solbakken mu poďakoval za prínos tímu, v čom bol zahrnutý aj vlaňajší triumf v národnom pohári.

"Od prvého dňa bol Daniel pre nás kľúčovým hráčom. Zlepšil sa dramaticky a rýchlejšie, ako ktokoľvek mohol očakávať. Je pre neho splnením sna zahrať si v Premier League za klub, ktorý ho sledoval dlhšiu dobu. Prajeme Danielovi všetko dobré, sme si istí, že bude mať skvelú kariéru," uviedol Solbakken.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Leicester získal Ghančana Amarteya z FC Kodaň