Legendárny tréner NBA je vážne chorý. Neľutujte ma, vraví

Jerry Sloan patrí k trénerským legendám NBA.
Jerry Sloan patrí k trénerským legendám NBA. (Autor: SITA/AP)
SITA|7. apr 2016 o 08:38

Jerry Sloan viedol predovšetkým Utah, už má však po kariére.

RIVERTON. Legenda basketbalovej NBA a člen Naismithovej siene slávy Jerry Sloan je vážne chorý. Jeden z najrešpektovanejších trénerov v histórii hry s oranžovou loptou pod bezodnými košmi trpí Parkinsonovou chorobou aj špecifickou formou demencie s Lewyho telieskami.

"Netúžim po publicite, ale mám pocit, že by som mal ľuďom na rovinu povedať, čo sa deje. No nechcem, aby ma ľutovali," prezradil pre The Salt Lake Tribune 74-ročný bývalý špičkový kormidelník s tretím najvyšším počtom odkoučovaných víťazných zápasov v histórii NBA, v ktorej viedol predovšetkým Utah (1998 - 2011).

Sloan žije s manželkou Tammy v Rivertone vo Wyomingu. Napriek zdravotným ťažkostiam, ktoré sa prejavujú trasom rúk, tlmeným hlasom či nespavosťou, prejde štyri míle denne.

"Každý deň je iný, niekedy lepší, inokedy horší," prezrádza pani Sloanová.

"Napríklad na nedávnej narodeninovej oslave bol v starej dobrej forme. Súkal jednu historku za druhou," pridala manželka.

Jej mužovi stanovili diagnózu vlani na jeseň a vystrašila ho viac než akákoľvek prehra strelou v poslednej sekunde, prirovnáva The Salt Lake Tribune.

"Bolo to trochu desivé, lebo som si uvedomil, že mám po kariére," priznal Sloan, jeden z deviatich trénerov s tisíckou víťazných stretnutí v NBA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Legendárny tréner NBA je vážne chorý. Neľutujte ma, vraví