Legendárny hokejista Selänne o rok definitívne končí

Teemu Selänne
Teemu Selänne (Autor: AP)
SITA|3. júl 2009 o 18:41

Fínsky útočník klubu zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks Teemu Selänne v piatok, teda v deň svojich 39. narodenín vyhlásil, že nadchádzajúca sezóna bude posledná.

HELSINKI. Fínsky útočník klubu zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks Teemu Selänne v piatok, teda v deň svojich 39. narodenín vyhlásil, že nadchádzajúca sezóna - už osemnásta - bude jeho poslednou v profilige.

"Je to síce súťaž pre mladých hráčov, ale správna výživa, odpočinok a celková starostlivosť o organizmus môžu predĺžiť kariéru," povedal držiteľ Stanleyho pohára z roku 2007 pre denník Helsingin Sanomat. "Osobne sa cítim dobre, duchom som mladý a stále aktívny. Nasledujúci ročník však pre mňa určite bude rozlúčkovým. Tentoraz je moje rozhodnutie pevné," dodal 10-násobný člen výberu All Stars, ktorý chcel svoju športovú činnosť ukončiť už skôr, napokon sa však koncom júna rozhodol pokračovať.

Krídelník Selänne absolvoval s "káčermi" už 10 sezón a drží historický rekord Anaheimu v počte nastrieľaných gólov (352), získaných bodov do tabuľky produktivity (743), ale aj v hodnotení plus-mínus (+114), v počte presilovkových gólov (133), víťazných zásahov "do čierneho" (59) či gólov v predĺženiach

Počas kariéry v zámorí, ktorú rodák z Helsínk začal ako 22-ročný v roku 1992, si obliekal aj dresy Colorada, San Jose i Winnipeg Jets. V 1132 zápasoch v nazbieral tento fínsky hokejový džentlmen 1212 bodov za 579 gólov a 633 asistencií. V roku 1999 sa stal držiteľom Maurice Richard Trophy pre najlepšieho strelca základnej časti NHL. Šesť rokov predtým si ako najlepší nováčik odniesol Calderovu trofej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Legendárny hokejista Selänne o rok definitívne končí