Legendárne duo Celticu Vengloš a Moravčík: Nie sme favoritom

Ľubomír Moravčík.
Ľubomír Moravčík. (Autor: SITA)
SITA|10. okt 2016 o 18:48

Škótsko je na rovnakej úrovni ako Slovensko. To však musí využiť domáce ihrisko.

TRNAVA. Niekdajšie slovenské duo v službách škótskeho futbalového klubu Celtic Glasgow, tréner Jozef Vengloš a hráč Ľubomír Moravčík, verí, že mužstvo trénera Jána Kozáka musí v utorkovom dueli kvalifikácie MS 2018 zdolať súpera zo severnej časti Veľkej Británie, ak si chce zachovať šancu na prienik na šampionát.

Duel medzi SR a Škótskom sa začne v Trnave o 20.45 h SELČ. Slováci majú zatiaľ v kolónke bodov nulu, Škótom momentálne patrí v tabuľke eliminačnej F-skupiny druhá pozícia so štyrmi bodmi.

"Videl som hrať Škótsko proti Malte aj Litve a nemyslím si, že si Slováci dokážu predstaviť, aký je to silný tím. Myslím si, že sa stretnú dve mužstvá na podobnej úrovni. Podľa môjho názoru nie sme favoritom duelu, ale hráme doma, musíme sa tlačiť viac dopredu a pokúsiť sa streliť prvý gól, pretože takéto zápasy zvykne vyhrávať ten, kto skóruje ako prvý. Pred nami je ťažká misia, keďže sme prehrali prvé dve stretnutia. Musíme vyhrať. Absolútne," povedal Moravčík pre stv.tv.

Päťdesiatjedenročný rodák z Nitry si obliekal dres Celticu v rokoch 1998-2002, prvú sezónu v klube pôsobil pod vedením krajana Jozefa Vengloša. A ako vidí šance Slovákov 80-ročný rodák z Ružomberka (nar. 18. februára 1936, pozn. red.)?

"Bude to veľmi dobrý a napínavý duel. Pre obe krajiny ide o veľa. Myslím si, že uvidíme veľmi zaujímavé stretnutie," skonštatoval Jozef Vengloš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Legendárne duo Celticu Vengloš a Moravčík: Nie sme favoritom