Lecavalier blahoželá Cígerovi k titulom

SITA|30. sep 2008 o 14:12

Klub zámorskej hokejovej NHL Tampa Bay Lightning je pre trénera Slovana Zdena Cígera posledným v profilige, za ktorý hral.

BRATISLAVA. V marci 2002 sa s vedením bleskov dohodol na ukončení zmluvy, obe strany sa vtedy nezhodli na hráčovom zdravotnom stave. Cígerov osobný lekár mu vtedy diagnostikoval vyskočený krčný stavec a podľa jeho názoru by si liečenie malo vyžiadať štyri až šesť týždňov, konzílium lekárov Tampy s týmto názorom nesúhlasilo a tvrdilo, že hráč je v poriadku a môže hrať.

Obe strany sa rozhodli nehádať, vec nedávať na hráčsku asociáciu a dohodli sa na ukončení trojmesačnej spolupráce. Posledný zápas za Tampu odohral Cíger 26. februára 2002 proti Detroitu. V tíme bleskov hral Cíger spoločne aj so súčasným kapitánom Lightning Vincentom Lecavalierom.

"Je škoda, že to netrvalo dlhšie. S Vincentom som si užil dosť zábavy, krátku spoluprácu s ním som si užil," povedal Zdeno Cíger na adresu hviezdy NHL. Lecavalier si tiež na spoluprácu so Slovákom spomína: "Bolo to však už dávno, ale spomínam si na to veľmi rád. Fungovala medzi nami chémia, istá spolupráca." Cíger získal v posledných dvoch sezónach ako tréner titul so Slovanom. Lecavalier zatiaľ na kariéru kormidelníka nemyslí. "Ešte som nad tým nerozmýšľal. Teraz vidím Zdena a som rád, že sa mu ako trénerovi darí. Vyhrať dvakrát po sebe ligu je vždy náročné, musím mu iba zablahoželať," poznamenal Lecavalier.


Nachádzate sa tu:
Domov