Laurinec by Micheľovi doprial finále, možno to vyjde na MS

SITA|23. jún 2008 o 16:29

VIEDEŇ 23. júna (SITA) - Slovenský futbalový arbiter Ľuboš Micheľ napokon nebude rozhodovať finálové stretnutie a ani semifinálové duely majstrovstiev Európy v Rakúsku a Švajčiarsku (7. - 29. júna 2008).

Táto skutočnosť pochopiteľne mrzí aj prezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Františka Laurinca, ktorý na šampionáte pod Alpami pôsobí v úlohe delegáta. "O finále bojovalo viacero špičkových rozhodcov. Pán Micheľ mal v doterajšom priebehu majstrovstiev Európy dobré výsledky. V základných skupinách rozhodoval tie najťažšie zápasy, ktoré mali emotívny podtón: či už to bolo Švajčiarsko - Turecko alebo Francúzsko - Taliansko. Myslím si, že to zvládol dobre, rovnako ako štvrťfinálový duel Holandsko - Rusko. Naozaj mu nie je čo vyčítať. V tomto roku už pískal finále Ligy majstrov, takže možno aj to trochu zavážilo. Všetko však bolo v rukách komisie rozhodcov," povedal v rozhovore pre agentúru SITA 56-ročný rodák z Veľkých Uheriec.

Po štvrťfinále Holandsko - Rusko sa veľa hovorilo o momente zo záveru riadneho hracieho času, keď 40-ročný Stropkovčan Micheľ najskôr ukázal Kolodinovi druhú žltú a následne červenú kartu, no po porade so svojím asistentom Martinom Balkom svoje pôvodné rozhodnutie odvolal. "Bola to záležitosť, o ktorej sa v kuloároch dosť diskutovalo. Nemyslím si však, že by to bol ten rozhodujúci moment pri tvorení nominácie na finálový duel. Jeho kariéra sa určite ešte nekončí. Keď sa finále nepodarilo na majstrovstvách Európy, prečo by to z jeho strany nemohlo vyjsť o dva roky na majstrovstvách sveta," optimisticky skonštatoval prvý muž slovenského futbalu.

František Laurinec už dávnejšie deklaroval, že Ľubošovi Micheľovi by veľmi doprial účasť vo finále, aj keď by to pravdepodobne znamenalo jeho neúčasť v rozhodujúcom súboji v pozícii delegáta. "Takto by som to vôbec nespájal. O arbitroch rozhoduje rozhodcovská komisia UEFA, delegátov nominuje niekto úplne iný. Keď som bol pred rokom delegátom finále Ligy majstrov v Aténach, v zákulisí sa hovorilo, že pre túto skutočnosť nebol na tento duel nominovaný Ľuboš Micheľ. Takýmto špekuláciám som chcel teraz zabrániť. Ľubošovi by som finálový zápas rozhodne doprial," skonštatoval F. Laurinec, ktorý bude delegátom štvrtkového semifinálového duelu medzi Ruskom a Španielskom vo Viedni na Štadióne Ernsta Happela.

Finálový zápas, ktorý je na programe v nedeľu 29. júna rovnako vo Viedni, napokon povedie 40-ročný taliansky arbiter Roberto Rosetti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Laurinec by Micheľovi doprial finále, možno to vyjde na MS