Lašák plánuje skončiť až po štyridsiatke, komentovanie si užil

Ján Lašák bude aj v novej sezóne pôsobiť v českom Liberci.
Ján Lašák bude aj v novej sezóne pôsobiť v českom Liberci. (Autor: SITA)
SITA|23. júl 2015 o 13:43

Na MS v ľadovom hokeji sa predstavil v preňho novej úlohe - na pozícii spolukomentátora. Presedlať sa však na ňu Ján Lašák zatiaľ nechystá. "Možno o päť rokov," vraví.

LIBEREC. Skúseného slovenského hokejového brankára Jána Lašáka čaká ďalšia sezóna v českej extralige. Pôsobiť bude opäť v Liberci - rovnako ako v predchádzajúcom ročníku.

Tridsaťšesťročný Zvolenčan sa už zapojil do spoločnej prípravy na ľade. Doteraz trénoval individuálne. "Aj v 36 rokoch sa musím učiť veľa nových cvikov," priznal Lašák pre iDnes.cz.

Mužstvo sa pripravuje aj so špecialistom pre hokejových brankárov. "Trend sa mení a ja sa mu musím prispôsobiť, ak chcem byť úspešný. Brankárska veda je poriadne zložitá," dodal.

V minulosti bol Ján Lašák v Česku aj oporou Pardubíc.

Prestávku medzi sezónami si Lašák vyplnil obľúbenou jazdou na motorke. Spolukomentoval tiež zápasy na májových majstrovstvách v Česku.

"Teraz ide všetko bokom, venujem sa len klubovým povinnostiam. V Liberci máme také podmienky, že sa nemožno na nič vyhovárať. Musíme byť úspešní," poznamenal.

"Spolukomentovaniu som prispôsobil celú prípravu a trénovať som začal o tri týždne skôr. Slovenskí fanúšikovia vytvorili v Ostrave skvelú atmosféru. Škoda, že sme nehrali viac duelov, ale aj tak som si to užil."

_ifr6003_r5892_res.jpg

V minulej sezóne si Ján Lašák zachytal aj proti HC Košice - v zápase Ligy majstrov. FOTO - SITA.

Ján Lašák má tridsaťšesť rokov. Medzi seniormi chytá už takmer dve dekády, no ukončiť hokejovú kariéru sa ešte nechystá.

"Komentovanie ma veľmi bavilo a možno som si tým otvoril dvere do ďalšej kariéry. To však bude tak o päť rokov," uzavrel skúsený gólman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Lašák plánuje skončiť až po štyridsiatke, komentovanie si užil