Lašák chce zostať v KHL aj po olympiáde

SITA|29. dec 2009 o 14:47

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák by chcel zostať chytať v Kontinentálnej hokejovej lige aj po skončení krátkodobého hosťovania v tíme Atlant Mytišči.

MOSKVA.

Skúsený slovenský gólman sa dohodol s týmto klubom na spolupráci tesne po decembrovej reprezentačnej prestávke. V drese nového zamestnávateľa už absolvoval aj tri stretnutia, v úvodných dvoch vychytal víťazstvá a až v treťom si pripísal prehru.

Doteraz Lašák pôsobil v extraligovom mužstve HC Košice, kde v 17 zápasoch mal priemer inkasovaných gólov na stretnutie 2,89 a úspešnosťou 90,14%.

"Odchod z Košíc nebol ľahký. Do tímu som prišiel v zložitom období na pomoc, keď mal problémy so zranením prvého brankára. Nechceli ma pustiť, ale napokon súhlasili s uvoľnením na päť až šesť týždňov," povedal pre oficiálnu klubovú stránka podmoskovského klubu tridsaťročný slovenský gólman a pokračoval: "Vedel som, že Gerber je zranený. Vedel som, že klub bude potrebovať náhradu a hovoril som o tom aj so svojím agentom. Trošku aj on pomohol naštartovať celú dohodu."

O tom, či Lašák zostane v Rusku aj po olympijskej prestávke, sa musí rozhodnúť do 15. januára. "V tomto termíne končí prestupové obdobie. Dohodnúť sa však musia kluby. Ja by som však rád zostal v KHL," dodal Lašák, ktorý sa nedostal do predbežnej nominácie Slovenska na ZOH 2010 do kanadského Vancouveru.

Ján Lašák už mal skúsenosti s ruským hokejom pred odchodom do Mytišči, keď v sezóne 2003/04 chytal v Superlige za petrohradský SKA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Lašák chce zostať v KHL aj po olympiáde