Koniec Tarkoviča? Borbély: Tréner je špinavá prachovka na vytieranie kútov

Ladislav Borbély.
Ladislav Borbély. (Autor: EMF EURO 2022)
Daniel Dedina|8. jún 2022 o 13:00

Zodpovednosť by mali niesť aj tí, ktorí trénera navrhli a zvolili, tvrdí.

Vo vnútri prežíval veľkú radosť. S reprezentačným tímom Slovenska v malom futbale spečatil postup do vyraďovacej fázy majstrovstiev Európy.

Pri zmienke o dianí v reprezentácii v klasickom futbale zvážnel. Hovoril emotívne, gestikuloval rukami.

„Weiss je dobrý kandidát, ale kde je garancia, že o pol roka alebo rok nebudeme riešiť to isté?“ pýta sa známy televízny analytik a bývalý prezident Únie futbalových trénerov Slovenska LADISLAV BORBÉLY.

Začnime futbalom. Čo hovoríte na odvolanie Štefana Tarkoviča z postu reprezentačného trénera?

V prvom rade výber trénera nemôže stáť na jednej osobe, na prezidentovi zväzu. Mal by mať poradný zbor, ktorý mu navrhne troch-štyroch kandidátov podľa určitých princípov a z toho môže exekutíva vyberať.

Štefan Tarkovič je inteligentný a futbalovo vzdelaný človek, ktorého si vysoko vážim. K jeho odvolaniu môžem povedať len to, že je veľmi ľahké odvolávať trénera. Ale zodpovednosť by mali niesť aj tí, ktorí ho navrhli a zvolili, lebo tréner je na Slovensku špinavá prachovka, s ktorou funkcionári vytierajú kúty. Kým sa to nezmení a neprídu do hnutia odborne zdatní ľudia, bude to takto vyzerať.

Nástupcom Tarkoviča by mohol byť Vladimír Weiss starší. Táto možnosť bola v hre už v zime, no Weiss vtedy zostal v Slovane Bratislava, ktorý doviedol k zisku majstrovského titulu. V závere júna mu v klube vyprší zmluva a novú zatiaľ nepodpísal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Koniec Tarkoviča? Borbély: Tréner je špinavá prachovka na vytieranie kútov