Lacko vypadol v New Haven v osemfinále

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA/AP)
TASR|25. aug 2010 o 19:43

Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v osemfinále dvojhry na turnaji ATP v americkom New Havene.

NEW HAVEN. Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v osemfinále dvojhry na turnaji ATP v americkom New Havene (dotácia 663.750 dolárov). Zverenec trénera Mateja Liptáka prehral s Uzbekom Denisom Istominom za 1:44 h v troch setoch 2:6, 6:2 a 3:6.

Lacko nenadviazal na triumf nad nasadenou pätnástkou z februárového turnaja v Záhrebe, keď v rozhodujúcich momentoch ho nepodržalo podanie. Slovenský daviscupový reprezentant si z New Havenu odnáša prémiu 10.080 dolárov a 20 bodov do rebríčka Entry. Turnaj v Connecticute bol pre Lacka generálkou na záverečné grandslamové podujatie roka US Open.

Lackovi nevyšiel úvod zápasu s Istominom, keď vo štvrtom geme stratil servis a Uzbek si po potvrdení brejku vybudoval náskok 4:1. Najlepšiemu slovenskému singlistovi nevychádzalo podľa predstáv prvé podanie, čo bolo vodou na mlyn Istomina, ktorý získal prvý set za pol hodinu vo svoj prospech.

V treťom sete už Lacko na Istomina nestačil

V druhom dejstve Lacko pritvrdil na podaní i na returne, od stavu 2:2 získal štyri hry v sérii a vynútil si rozhodujúce dejstvo. V ňom mal však opäť navrch Istomin. Po brejku vo štvrtom geme odskočil Uzbek Lackovi na 4:1 a vďaka kvalitnému podaniu už dotiahol zápas do úspešného konca. Za stavu 5:3 premenil pri vlastnom servise v poradí druhý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu so slovenskou jednotkou na 2:1. Istomin nastrieľal celkovo 13 es. Lacko si na šieste štvrťfinále na ATP Tour musí ešte počkať, medzi najlepšou osmičkou bol v tomto roku v Chennai, Záhrebe, Memphise, Halle i v Atlante.

Lacko po skončení zápasu priznal, že o osude stretnutia s Istominom rozhodlo podanie. "Začiatok bol z mojej strany nervózny, robil som ľahšie chyby. On hral naopak solídne, ušiel mi a prvý set vyhral jednoznačne. V druhom sete som hral tak dobre ako v záverečnom dejstve zápasu 2. kola proti Brazílčanovi Thomazovi Belluccimu, kvalitne som returnoval a využíval šance. O všetkom rozhodol začiatok tretieho setu. Dnes som mal veľmi nízke percento prvého podania. Súpera naopak v dôležitých momentoch podržal servis, v posledných dvoch gemoch zahral päť es," povedal pre TASR Lacko, ktorý sa už teší na US Open.

"Herne je to pred záverečným grandslamovým turnajom roka celkom dobré, v najbližších dňoch musím ešte popracovať na servise. Veľa bude záležať aj od žrebu, no pokúsim sa v New Yorku dosiahnuť čo najlepší výsledok," dodal Lacko.

dvojhra - osemfinále:

Denis Istomin (15-Uzb.) - Lukáš LACKO (SR) 6:2, 2:6, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko vypadol v New Haven v osemfinále