Lacko prehral so Žemljom, Hantuchovej zápas preložili

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA/AP)
TASR|20. jún 2011 o 16:06

Lukáš Lacko nenadviazal na dobré výkony z kvalifikácie a v prvom kole Wimbledonu prehral v štyroch setoch so Slovincom Gregom Žemljom.

WIMBLEDON. Slovenský tenista Lukáš Lacko neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V pozícii kvalifikanta prehral so slovinským "lucky loserom" Gregom Žemljom v štyroch setoch 4:6, 6:3, 6:7 (8) a 4:6.

Lacko na tráve All England Clubu nenadviazal na vystúpenie z minulého roka, keď po triumfe nad nasadeným Cyperčanom Marcosom Baghdatisom postúpil do 2. kola, kde podľahol až po päťsetovom boji Francúzovi Jeremymu Chardymu.

O osude prvého setu rozhodol tretí gem, v ktorom Lacko za stavu 1:1 stratil vlastné podanie. Druhé dejstvo bolo v réžii slovenského daviscupového reprezentanta, keď po brejku v šiestom geme si vybudoval náskok 5:2. Na začiatku tretieho setu sa Žemlja po rýchlom brejku ujal vedenia 3:0.

Lacko vyrovnal na 3:3, za stavu 4:5 odvrátil dva setbaly a vynútil si tajbrejk. V dramatickej skrátenej hre však ťahal za kratší koniec. Vo štvrtom sete sa Žemlja po brejku v piatom geme ujal vedenia 3:2 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Slovinec odplatil Lackovi prehru z challengeru v talianskom Recanati z roku 2009 a vyrovnal vzájomnú bilanciu na 1:1.

Mohlo sa to vyvíjať inak

Lacko bol po prehre so Žemljom sklamaný. "K celému zápasu by som povedal iba jednu vec. Bolo tam veľa ťažkých stavov a nikdy som si v týchto situáciách nepomohol. Nevychádzali mi kombinácie úderov vtedy, keď som ich najviac potreboval. Stačilo pár loptičiek a mohlo sa to celé vyvíjať úplne inak, ale teraz je už o tom zbytočné špekulovať."

"Určite bol dôležitý tajbrejk tretieho setu, v ktorom bol Žemlja lepším hráčom a bol vždy hore. Pri mojom jedinom setbale zahral dobre. Celkovo mám z môjho vystúpenia na tohtoročnom Wimbledone zmiešané pocity. Podarilo sa mi postúpiť do hlavnej súťaže, čo ma potešilo, no dnes som chcel veľmi vyhrať. O to je moje sklamanie väčšie," povedal Lacko.

Hantuchová až v utorok

Zápas prvého kola wimbledonskej dvojhry medzi slovenskou tenistkou Danielou Hantuchovou a ruskou kvalifikantkou Vitaliou Djačenkovou preložili na utorok pre dážd.

Staronová slovenská jednotka tak bude mať viac času na doliečenie zranenia brušného svalstva, ktoré utrpela v sobotňajšom semifinále turnaja v Eastbourne proti Češke Petre Kvitovej. Hantuchová zápas skrečovala za stavu 6:7 (9) a 2:4 v druhom sete.

Zápas 1. kola wimbledonskej dvojhry medzi slovenskou tenistkou Magdalénou Rybárikovou a štvrtou nasadenou Bieloruskou Victoriou Azarenkovou dohrajú v utorok. Duel prerušili za stavu 4:6, 2:3 a 40:30 v druhom sete pre dážď.

Organizátori Wimbledonu prostredníctvom internetovej stránky turnaja oznámili, že sa pre dážď už bude hrať iba na hlavnom dvorci, ktorý má od sezóny 2009 zaťahovaciu strechu. Na tomto kurte ešte dohrajú zápas domáceho Andyho Murryho so Španielom Danielom Gimenom-Traverom.

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Grega Žemlja (Slov.) - Lukáš LACKO (SR) 6:4, 3:6, 7:6 (8), 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko prehral so Žemljom, Hantuchovej zápas preložili