Lacko postúpil do finále na turnaji v Záhrebe

Lukáš Lacko.
Lukáš Lacko. (Autor: SITA/AP)
TASR|4. feb 2012 o 20:45

Lukáš Lacko má vďaka postupu do finále už teraz istú prémiu 35.920 eur a 150 bodov.

ZÁHREB. Slovenský tenista Lukáš Lacko dosiahol v sobotu životný úspech, keď postúpil do finále dvojhry na turnaji ATP v chorvátskom Záhrebe (dotácia 398.250 eur). V semifinále si po výbornom výkone poradil so šiestym nasadeným Cyperčanom Marcosom Baghdatisom v dvoch setoch 7:5, 7:6 (3) a v nedeľu bude bojovať o prvý titul na okruhu ATP proti Rusovi Michailovi Južnému.

V prípade finálového triumfu sa Lacko stane po Karolovi Kučerovi, Dominikovi Hrbatom a Jánovi Krošlákovi štvrtým Slovákom so singlovou trofejou na hlavnom profesionálnom okruhu v ére samostatnosti.

Zverenec trénera Mateja Liptáka má vďaka postupu do finále v chorvátskej metropole už teraz istú prémiu 35.920 eur a 150 bodov do svetového rebríčku ATP Entry.

Lacko po postupe do premiérového finále na okruhu ATP žiaril spokojnosťou. "V Záhrebe sa mi podarilo nadviazať na kvalitné výkony z Australian Open a je z toho prvé finále na okruhu ATP, z čoho mám veľkú radosť. Vo finále očakávam ťažký zápas. S Južným som v minulosti prehral tri tesné zápasy, teraz sa pokúsim túto negatívnu bilanciu prelomiť." povedal Lacko v prvom interview priamo na kurte.

ico

Dvojhra - semifinále:

Lukáš LACKO (SR) - Marcos Baghdatis (6-Cyp.) 7:5, 7:6 (3)

Lackovi vyšiel úvod zápasu s Baghdatisom, keď v treťom geme prelomil podanie Cyperčana a ujal sa vedenia 2:1. Bývalý finalista Australian Open síce hneď vzápätí kontroval rebrejkom, no záver setu patril Lackovi. Za stavu 5:5 najlepší slovenský singlista po skvelom forhende z plného behu svojho súpera brejkol a pri vlastnom podaní následne premenil hneď prvý setbal.

Na začiatku druhého dejstva si Baghdatis po rýchlom brejku vybudoval náskok 4:1, no Lacko vyrovnal na 4:4 a v deviatom geme mal k dispozícii dva brejkbaly.

Cyperčan si podržal podanie a vynútil si tajbrejk, no v skrátenej hre mal navrch Lacko. Za stavu 6:3 premenil pri vlastnom podaní hneď po úspešnom smeči prvý mečbal a upravil vzájomnú bilanciu s Baghdatisom na 2:0, v roku 2010 ho zdolal na tráve All England Clubu vo Wimbledone.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko postúpil do finále na turnaji v Záhrebe