Lacko o Kližanovi: Prečo klame o zranení? Kližan: Nie je to pravda

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: Peter Žákovič, PETITPRESS)
SITA|2. feb 2013 o 10:38

Podľa Lacka si Kližan zranenie, pre ktoré nenastúpil v daviscupovom zápase na Ukrajine, vymyslel.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Lukáš Lacko označil oficiálny dôvod absencie Martina Kližana v tohtotýždňovom daviscupovom zápase na Ukrajine za vymyslený.

"Budem úprimný, akceptujem jeho rozhodnutie nehrať. Prečo však uvádzať klamstvá? Obava z médií a strach o reputáciu? Byť ´zranený´ je pre ľudí prijateľnejšie ako pravda. Irituje ma to. Teraz nie je dôležité, aká je tá pravda. Podstatné je, že neodznela. Pravda si žiada priveľa vysvetľovania. Skrývať pravé dôvody za zranenie nie je dobré, som veľmi sklamaný," napísal Lacko prostredníctvom Twitteru.

Lacko v piatok zdolal Sergija Stachovského a vyrovnal tým v Kremenčuku v zápase 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára na 1:1, predtým Andrej Martin nestačil na Alexandra Dolgopolova. Kližan chýba pre zápal šľachy v zápästí.

"Mám echo, že Kližan sa neodhlásil zo Záhrebu... Treba povedať viac? Vyzerá to byť krištáľovo jasné. Sme dobrí kamaráti, ale neberiem klamstvá. Pred sezónou 2013 sme mali veľkú debatu, celý tím. O tom, ako konečne tento rok môžeme konkurovať a usilovať sa zahrať si play-off o svetovú skupinu. Bol zaangažovaný a nadšený, napokon však cúvol," podotkol Lacko.

Kližana obvinenia zaboleli

Martina Kližana vyhlásenie prekvapilo aj zronilo.

"Som veľmi sklamaný, strašne ma mrzí, čo som si prečítal. Výsledok magnetickej rezonancie predsa mohol Lukášovi priamo v dejisku potvrdiť lekár daviscupového tímu Roman Fano. Nález bol jednoznačne preukázaný. Mám ten papier pri sebe, je z 22. januára a záver znie - citujem: ´tendosynovitída šľachy extensor carpi radialis longus, drobné cystičky zápästných kostičiek´. Bol som za doktorom aj ďalšie dni, ruku mi kontroloval a iba zotrval pri diagnóze. Ak si Lukáš myslí, že to vidí lepšie ako MRI, tak máme nového Einsteina..." povedal Martin Kližan pre agentúru SITA.

"Žiaľ, vyšlo to takto blbo akurát počas Davis Cupu. Všetci však azda dobre vidia a vedia, že už roky to hrám srdcom. Je mi úplne jedno, že kvázi zadarmo. Hrám to pre Slovensko, baví ma reprezentovať, mám rád tímové súťaže a dávam im maximum. Ak by ma podozrieval z kamufláže niekto iný, tak to možno ´prekusnem´, ale obvinenia od kolegu z tímu dosť zabolia."

Pripomína Lackovi vlaňajšok

Kližan figuruje v žrebe budúcotýždňového halového turnaja ATP v chorvátskom Záhrebe. Na rozdiel od Lacka v tom nevidí potvrdenie nejakého predstierania.

"Môžem sa z toho Záhrebu odhlásiť aj zajtra, aj hocikedy. Normálne zvyknem cestovať na turnaje vo štvrtok alebo najneskôr v piatok, teraz to bude až v nedeľu, lebo doma som mal stopercentnú starostlivosť o tú ruku, čo by vonku asi nešlo. Idem to tam vyskúšať. Možno skrečujem a možno nie, ale bude to na moje ´triko´. Ak by sa to stalo v Davis Cupe, iba by som narobil tímu problémy. Nech radšej hrá niekto, kto môže odovzdať päťsetový výkon, než ja ako maród."

Kližan v rámci reakcie poukázal aj na dve súvislosti: "Prečo Lukáš nepovedal to isté o Mišovi Mertiňákovi, ktorý sa zranil deň pred odletom? Neviem, o čo mu ide a či je na niečo nahnevaný... Navyše, predvlani na jeseň sme hrali práve s Ukrajincami doma na antuke, Lukáš vtedy nebol v tíme, keď si doliečoval nohu, a hneď ďalší týždeň vyhral turnaj v Turecku, čo možno teraz stojí za pripomenutie."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Lacko o Kližanovi: Prečo klame o zranení? Kližan: Nie je to pravda