Real Madrid vedie ligovú tabuľku, na ihrisku opäť aj s Hazardom

Eden Hazard v zápase proti Celte Vigo.
Eden Hazard v zápase proti Celte Vigo. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. jan 2021 o 12:26

Má o bod viac než Atlético Madrid.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid sa po víťazstve 2:0 nad vo forme hrajúcou Celtou Vigo dostali na prvé miesto španielskej ligy.

Ústrednou postavou duelu bol španielsky útočník Marco Asensio. V šiestej minúte najskôr presným centrom našiel hlavičkujúceho Lucasa Vázqueza a v 53. minúte skóroval po rýchlom brejku domácich.

"Pred zápasom sme si povedali, že kontry ich môžu zničiť a potvrdilo sa to," povedal 24-ročný Asensio pre agentúru AFP.

Pred druhým Atléticom Madrid má Real jednobodový náskok, ale mestský rival má až tri zápasy k dobru. Na vedúcu pozíciu La Ligy sa môže vrátiť už v nedeľu, kedy ho čaká duel na ihrisku Deportiva Alavés.

Hazard opäť na ihrisku

Zverenci Zinedina Zidana odčinili stredajšiu remízu 1:1 na ihrisku nováčika Elche. "Po remíze v Elche sme chceli hrať agresívne," povedal Vazquez.

Zidane pri dvojgólovom náskoku postupne vystriedal Asensia, Luku Modriča, Daniho Carvajala, Toniho Kroosa a krátko pred koncom aj kapitána Karima Benzemu, ktorý tentokrát neskóroval.

Naopak, po zranení sa vrátili na ihrisko Eden Hazard a Federico Valverde. Belgičan nastúpil len piatykrát v tomto ligovom ročníku.

"Hrali sme dobre od začiatku do konca. Máme pred sebou ešte veľa zápasov, musíme v tom pokračovať," povedal tréner Realu.

Eden Hazard v zápase proti Celte Vigo.
Eden Hazard v zápase proti Celte Vigo. (Autor: TASR/AP)

Derby skončilo remízou

Celta prišla o sedemzápasovú sériu bez prehry, bez bodu odišla z duelu prvýkrát pod vedením Eduarda Coudeta, ktorý prebral tím 12. novembra.

Celta sa počas tejto série dostala zo zóny vypadnutia na ôsme miesto. Hostia mali 59% držanie lopty, ale do priestoru brány vystrelili len raz. "Na to koľko sme mali loptu sme si vypracovali málo šancí," povedal Coudet.

V sevillskom derby remizoval Betis doma s FC 1:1. Favorizovaní hostia viedli od 48. minúty po zásahu Susa, ale napokon boli radi, že získali aspoň bod.

V 53. minúte totiž vyrovnal z jedenástky Sergio Canales a štvrťhodinu pred koncom mali domáci výhodu ďalšieho pokutového kopu.

K lopte sa však tentokrát postavil Nabil Fekir, hoci úspešný exekútor Canales bol ešte na ihrisku, a Francúz jedenástku zahodil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real Madrid vedie ligovú tabuľku, na ihrisku opäť aj s Hazardom