Real s prehľadom zdolal Eibar a na Barcelonu stráca len dva body

Diego Costa v drese Atlética Madrid na ilustračnej fotografii.
Diego Costa v drese Atlética Madrid na ilustračnej fotografii. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. jún 2020 o 16:09

Atletico nezvládlo zápas v Bilbau.

MADRID. Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v nedeľňajšom zápase 28. kola španielskej La Ligy doma nad Eibarom 3:1 a z druhého miesta strácajú na vedúcu Barcelonu dva body.

Eibar je na 16. mieste dva body nad pásmom zostupu.

Favoriti duelu išli do vedenia už v 4. minúte. Karim Benzema sa predral do šestnástky a síce stratil loptu, no tá sa dostala k Tonimu Kroosovi, ktorý trafil z prvej pod brvno.

V 30. minúte vyšla domácim rýchla kombinácia, ktorú odštartoval aj zakončil Sergio Ramos.

Eibar mal šance až v druhom polčase

Ten najprv vyviezol loptu na súperovu polovicu, prihral na ľavé krídlo Benzemovi, ten ju poslal na druhú stranu na Edena Hazarda, ktorý ju nezištne vrátil späť Ramosovi pred prázdnu bránu.

O sedem minút neskôr bolo prakticky rozhodnuté, keď sa odrazená lopta dostala k Marcelovi a na jeho krížnu strelu nemal brankár hostí nárok. V druhej polovici Real ubral tempo a tak sa otvorili dvere hosťom.

V 57. minúte namieril pod brvno Eduardo Exposito, ale Thibault Courtois jeho pokus vyrazil. Vzápätí hlavičkoval do brvna Sergi Enrich.

Do tretice im to už so šťastím vyšlo. V 60. minúte sa po rohu následná strela odrazila od chrbta Pedra Bigasa medzi nohy Courtoisa a bolo 1:3. Eibar mohol pridať aj ďalší gól, no Pedrovi Leonovi ani Enrichovi sa to už nepodarilo.

Atletico je až na šiestom mieste

Futbalisti Atletica Madrid zaváhali v nedeľňajšom zápase 28. kola španielskej La Ligy na pôde Athletica Bilbao a domov si odniesli len bod po výsledku 1:1.

Pre tím z hlavného mesta to bola už tretia remíza v sérii a so 46 bodmi figuruje až na 6. priečke tabuľky. Rovnako majú na konte aj piate Getafe a štvrtý Real Sociedad, no ten má k dobru večerný zápas s Osasune.

Prvú veľkú šancu mali hostia v 13. minúte, no Yannick Carrasco nevyužil pošmyknutie brankára a jeho krížna strela išla tesne vedľa ľavej žrde. V ďalšom priebehu prebrali aktivitu domáci hráči, ktorí mali do konca zápasu výrazné vyššie držanie lopty aj viac striel.

V 25. minúte hlavičkoval po rohu Inaki Williams, Jan Oblak si s jeho pokusom poradil. V 33. minúte mal brankár hostí po rovnakej akcii, ale hlavičke Ikera Muniaina oveľa viac práce a prstami vytesnil loptu mimo tri žrde.

Bilbao figuruje na desiatej priečke

O štyri minúty neskôr už kapituloval, keď si Muniain nabehol do šestnástky na prízemný center z ľavej strany a poslal ho do siete. Domácim však vydržalo vedenie len dve minúty, Koke vysunul za obranu Diega Costu a ten si s brankárom poradil rutinérsky.

V druhom polčase sa hralo opatrnejšie, oba tímy dobre bránili a tak ubudlo aj šancí. Hrať dopredu sa snažili najmä domáci, Atleticu sa kombinácie príliš nedarilo.

Na prvú veľkú možnosť sa čakalo až do 79. minúty, keď sa Santiago Arias dostal na hranici päťky k odrazenej strele, ale nedokázal prekonať brankára Unaia Simona. V ďalších minútach už gól nepadol. Bilbao nenatiahlo víťaznú sériu na tri zápasy a s 38 bodmi figuruje na 10. priečke.

Futbalisti Realu Sociedad zas remizovali s Osasunou Pamplona 1:1. V tabuľke sú na štvrtom mieste, ktoré by po skončení súťaže zaručovalo miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Na baskický tím však číha dvojica prenasledovateľov Getafe - Atletico Madrid, ktorí zaostávajú o jeden bod.

La Liga 2019/2020 - 28. kolo - výsledky - nedeľa

  • Athletic Bilbao - Atletico Madrid 1:1 (1:1)

Góly: 37. Muniain - 39. Costa

  • Real Madrid - SD Eibar 3:1 (3:0)

Góly: 4. Kroos, 30. Ramos, 37. Marcelo - 60. Bigas

  • Real Sociedad - Osasuna Pamplona 1:1 (0:1)

    Góly: 61. Oyarzabal - 29. Adrian (z 11 m)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Real s prehľadom zdolal Eibar a na Barcelonu stráca len dva body