Kvitová vyhrala turnaj vo Wu-chane, Hingisová triumfovala vo štvorhre

Petra Kvitová si zaitila aj miestenku na koncoročný turnaj majsteriek.
Petra Kvitová si zaitila aj miestenku na koncoročný turnaj majsteriek. (Autor: TASR/AP)
SITA|27. sep 2014 o 11:30

Česká tenistka Petra Kvitová získala 441 000 dolárov aj miestenku na koncoročný šampionát WTA Finals v Singapure.

WU-CHAN. Češka Petra Kvitová vyhrala dvojhru na tenisovom turnaji WTA v čínskom Wu-chane (dotácia 2 440 070 USD, tvrdý povrch). Vo finále si ako tretia nasadená poradila s Kanaďankou Eugenie Bouchardovou (6.) za 80 minút 6:3, 6:4.

Ľaváčka Kvitová zvládla proti Bouchardovej aj reprízu tohtoročného finále Wimbledonu a z Wu-chanu si odnáša okrem 900 bodov do rebríčka a nezdanenej prémie 441 000 dolárov aj miestenku na koncoročný šampionát WTA Finals v Singapure.

Dvadsaťštyriročná Češka získala štrnásty turnajový titul vo dvojhre a tretí v tomto roku po spomenutom Wimbledone a New Havene.

Hingisová vyhrala štvorhru

Švajčiarska tenistka Martina Hingisová a Talianka Flavia Pennettová sa stali víťazkami štvorhry. V dramatickom finále si poradili s Carou Blackovou zo Zimbabwe a Francúzkou Caroline Garciovou za 103 minút 6:4, 5:7, 12:10.

Víťazky zinkasovali spoločnú prémiu 126 000 USD. "Zažila som nádherný týždeň v peknom meste," povedala Hingisová po finálovom triumfe.

Hingisová a Pennettová odohrali spolu piaty turnaj vo štvorhre, tretí raz sa dostali do finále a premiérovo si odnášajú titul. Nedávno si zahrali aj vo finále US Open v New Yorku, kde nestačili na Rusky Jekaterinu Makarovovú a Jelenu Vesninovú.

Košická rodáčka Hingisová si dala darček k 34. narodeninám, ktoré oslávi 30. septembra. Vo Wu-chane získala turnajový titul vo štvorhre s poradovým číslom 39. V tomto roku už zvíťazila po boku Nemky Sabine Lisickej na turnaji v Miami.

Výsledky

Dvojhra - finále: Petra Kvitová (ČR-3) - Eugenie Bouchardová (Kan.-6) 6:3, 6:4

Štvorhra - finále: Martina Hingisová, Flavia Pennettová (Švaj./Tal.-6) - Cara Blacková, Caroline Garciová (Zimb./Fr.-8) 6:4, 5:7, 12:10 - zápasový tajbrejk

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kvitová vyhrala turnaj vo Wu-chane, Hingisová triumfovala vo štvorhre