Krutú prehru Slovana spečatil Švento

Dušan Švento.
Dušan Švento. (Autor: TASR)
SITA|30. sep 2011 o 09:46

Zo Slovákov v zápase Salzburgu so Slovanom bol najspokojnejší stredopoliar domáceho klubu Dušan Švento, ktorý v nadstavenom čase uzatvoril skóre zápasu.

SALZBURG. Futbalisti Slovana Bratislava si musia na prvý bod v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2011/2012 ešte počkať. Po domácej prehre s Bilbaom mali možnosť premiérovo bodovať na pôde Salzburgu, no tri inkasované góly v druhom polčase rozhodli o opaku.

Skóre duelu otvoril v 60. min hlavou Leonardo, keď predtým spravila chybu obrana Slovana. Leonardo mal prsty aj v druhom presnom zásahu svojho mužstva, keď vysunul Zárateho, ten obišiel Hrošša a do opustenej bránky upravil na 2:0. Definitívnu podobu výsledku dal v nadstavenom čase slovenský stredopoliar Dušan Švento.

Hroššo: Neprebrali sme sa

"V prvom polčase sme mali dve šance, no nevyužili sme ich. Súper dal po zmene strán prvý gól, neprebrali sme sa a druhý inkasovaný gól ide na môj vrub. V závere sme sa snažili niečo s výsledkom urobiť, ale Salzburg dobre bránil a vyrážal do protiútokov. Keby sme dali prvý gól my, možno by to bolo o niečom inom,“ poznamenal po zápase smutný gólman Slovana Lukáš Hroššo.

Kritikou do vlastných radov nešetril tréner belasých Vladimír Weiss st., ktorému sa výkon jeho zverencov v prvom dejstve pozdával, no po zmene strán to už bolo o niečom inom.

"Rozhodla kvalita jednotlivcov súpera, výborne hrali Leonardo aj Zárate. V prvom polčase sme mali dve dobré šance, ale nevyužili sme ich. Za výkon v druhom dejstve sme však nemohli pomýšľať na triumf. Musím však povedať, že domáci boli trikrát v našej šestnástke a dali tri góly,“ povedal 47-ročný kormidelník bratislavského klubu.

Najspokojnejším Slovákom Švento

V základnej zostave nastúpil na hrote útoku Miloš Lačný, no jeho spolupráca s Filipom Šebom ovocie v podobe gólu nepriniesla.

„Prvý polčas bol 0:0 a mysleli sme si, že tu môžeme niečo uhrať. Napokon sa to otočilo úplne inak. Dostali sme gól a namiesto toho, aby sme sa pokúsili vyrovnať, tak sme sa zatiahli a dostali druhý. Podľa mňa súper nebol lepší o celú triedu. Je síce pravdou, že mal Salzburg lepšie držanie lopty, ale pri troche šťastia sme tu mohli uhrať aspoň bod,“ uviedol Miloš Lačný.

Zo slovenských aktérov duelu bol najspokojnejší stredopoliar domáceho klubu Dušan Švento, ktorý v nadstavenom čase uzatvoril skóre zápasu.

„Sme radi, že sme toto stretnutie vyhrali, pretože naším cieľom je čo najviac vyhrávať a ísť v tejto súťaži čo najďalej,“ poznamenal 26-ročný odchovanec ružomberského futbalu. „Teší ma, že sa mi podarilo skórovať, veľmi som chcel dať gól. Spoluhráči mi gratulovali a niektorí ma aj kamarátsky podpichovali, vediac o mojom vzťahu s trénerom Slovana a slovenskej reprezentácie,“ dodal Švento, ktorý sa v národnom tíme SR neukázal už dlhšiu dobu.

ico

Ohlasy rakúskych médií na výhru Red Bullu Salzburg nad Slovanom Bratislave 3:0 v F-skupine Európskej ligy:

Kurier: "Silná druhá 45-minútovka stačila Salzburgu na víťazstvo nad Slovanom. Po katastrofálnom výkone proti Admire vybehla v drese Red Bullu na trávnik nová jedenástka. V prvom polčase sa hráči Salzburgu v útoku nevedeli presadiť, no po zmene strán prišli pekné krídelné akcie a tri góly."

Der Standard: "Býci po pomalšom štarte suverénni. Salzburg zdolal Slovan rozdielom triedy a je stále v hre o postup do ďalšej fázy Európskej ligy."

APA: "Salzburg slávil prvé tohtosezónne víťazstvo v skupinovej fáze Európskej ligy. Rakúsky vicemajster v druhom polčase zlomil odpor slovenského šampióna a oživil postupové šance."

Die Presse: "Tri víťazstva - perfektný večer rakúskych klubov v Európskej lige. Salzburg v prvých 60 minútach duelu so Slovanom herne sklamal. Leonardo však potom potvrdil, akým je výborným hlavičkárom a po prvom góle narástli domácim krídla. Zarate využil veľkú chybu obrany hostí a triumf Salzburgu v závere spečatil aktívny Švento."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Krutú prehru Slovana spečatil Švento