Krupp si želá postup do štvrťfinále

SITA|1. máj 2008 o 08:58

HALIFAX 1. mája (SITA) - Nemecká hokejová reprezentácia už má tiež za sebou náročnú cestu do dejiska svetového šampionátu, kanadského Halifaxu. Dlhú púť by však chcela absolvovať aj samotnými majstrovstvami.

Tréner Uwe Krupp by považoval za úspech, ak by sa jeho zverencom pošťastilo postúpiť do štvrťfinále. Po smutnej rozlúčke s elitnou kategóriou pred troma rokmi skončili Nemci vlani v Moskve na 9. mieste, teraz siahajú po ešte vyšších métach. "Chceme hrať tak, aby sme si urobili dobrú reklamu pred majstrovstvami sveta 2010, ktoré budú u nás v Kolíne a Mannheime. Prioritou je úspešné účinkovanie v základnej skupine, čo-to treba pridať aj v nadstavbovej časti. Ideálne by bolo dostať sa do štvrťfinále. Keď sa budeme vracať domov s deviatym miestom, naši fanúšikovia zrejme nebudú otvárať šampanské," naznačil vysoké ciele Krupp.

Nemci vedia, že kľúčom k úspechu by mali byť okrem víťazstva nad Nórskom aj nejaké body zo súbojov s náročnými protivníkmi: úradujúcimi vicemajstrami sveta Fínmi resp. bývalými šampiónmi zo Slovenska (vzájomný duel je na programe 5. mája). Vlani sa nemeckým hokejistom podarilo senzačne zdolať Čechov 2:0, teraz majú podobné chúťky v súbojoch s favoritmi. "V hre je aj postup na zimné olympijské hry do Vancouveru. V tomto smere sú našimi najväčšími konkurentmi Bielorusi a Lotyši. Ak by sme niektorého z týchto tímov dostali za seba. bolo by to výborné," komentoval Krupp. Účasť na ZOH 2010 si automaticky vybojuje deväť najlepších tímov podľa rebríčka IIHF aktualizovaného po skončení MS 2008.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Krupp si želá postup do štvrťfinále