Krejčí končí ako tréner Plzne, cítil sa vyčerpaný

Najlepším trénerom sezóny sa stal kormidelník Plzne Karel Krejčí.
Najlepším trénerom sezóny sa stal kormidelník Plzne Karel Krejčí. (Autor: TASR/AP)
SITA|19. máj 2016 o 11:55

Štyridsaťsedemročný kouč sa sústredí na prácu pri českej reprezentácii.

PLZEŇ. Úradujúci český futbalový majster Viktoria Plzeň sa rozlúčil s trénerom Karlom Krejčím. Vedenie štvornásobného národného šampióna oznámi meno nového kouča v najbližších dňoch.

Štyridsaťsedemročný Krejčí začal pôsobiť na lavičke Viktorie v auguste minulého roka, keď nahradil odvolaného Miroslava Koubka.

S tímom postúpil do základnej skupiny Európskej ligy, v domácej súťaži doviedol Plzeň na čelo ligového pelotónu a sériu šestnástich víťazstiev napokon pretavil v zisk majstrovského titulu. Krejčí sa sústredí na prácu pri českej reprezentácii.

"Nebolo to pre mňa jednoduché rozhodnutie, viac-menej to vo mne driemalo dlhé týždne. Som maximalista, ktorý chce odvádzať prácu na sto percent. V kontexte prípravy na ME pribudli povinnosti smerom k národnému tímu, k tomu som cítil veľkú zodpovednosť k Viktorii a plzenskému snu o obhajobe titulu. Fyzicky a psychicky som bol často vyčerpaný, trpela tým moja rodina a zdravie. Oproti jeseni mi na jar došli baterky. Moja koncentrácia v určitých momentoch nebola na maximálnej úrovni. Finálny verdikt je taký, že sa sústredím na prácu pri národnom tíme," objasnil Krejčí svoje rozhodnutie odísť z Plzne.

Informovala oficiálna stránka Viktorie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Krejčí končí ako tréner Plzne, cítil sa vyčerpaný