Ich tváre boli na smetiakoch či dezinfekciách. Zlatým Francúzom tlieskala plná hala

Medailisti v tancoch na ľade na MS 2022.
Medailisti v tancoch na ľade na MS 2022. (Autor: SITA/AP)
Titanilla Bőd|27. mar 2022 o 07:16

V tancoch na ľade dominuje montrealská škola.

MONTPELLIER. Rivalita, intrigy, falošné úsmevy. Vo svete krasokorčuľovania nič nové. Existujú však aj svetlé výnimky.

Dôkazom toho je montrealská škola tancov na ľade, ktorá v športe absolútne dominuje. Ice Academy pod vedením Marie-France Dubreuilovej a Patrica Lauzona reprezentovalo na majstrovstvách sveta v Montpellieri celkovo trinásť párov – vrátane všetkých medailistov.

Zlato získalo domáce duo Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron. V histórii tancov na ľade sa stalo iba po štvrtý raz, že na svetovom šampionáte triumfoval domáci pár.

Priamo z Montpellieru

píše reportérka Sportnetu Titanilla Bőd

Šampionát ako oslava

Každý športovec potvrdí, že súťažiť pred vlastným publikom nie je jednoduché. Úradujúci olympijskí víťazi si však tlak nepripúšťali. Pred svojou rozjazdkou veselo mávali známym do publika.

„Na olympiáde sme si išli po zlato a boli sme veľmi sústredení na tento cieľ. Tu bola atmosféra iná. Brali sme to skôr ako oslavu našej cesty a našej školy. Bolo úžasné po covidovej dobe znovu korčuľovať pred plným hľadiskom,“ uviedol Guillaume Cizeron.

V Sud de France Arene im tlieskalo deväťtisíc ľudí. Po vypuknutí pandémie to bol prvý veľký šampionát bez obmedzení počtu divákov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Ich tváre boli na smetiakoch či dezinfekciách. Zlatým Francúzom tlieskala plná hala