Pocestuje do Tokia. Najlepší slovenský krasokorčuliar sa predstaví na GP seniorov

Krasokorčuliar Adam Hagara.
Krasokorčuliar Adam Hagara. (Autor: 2024 ISU)
Titanilla Bőd|9. jún 2024 o 20:25

Adam Hagara bol zaradený medzi účastníkov NHK Trophy.

BRATISLAVA. Najlepší slovenský krasokorčuliar Adam Hagara sa v nasledujúcej sezóne predstaví v seriáli Grand Prix seniorov na japonskej NHK Trophy v Tokiu.

Medzinárodná korčuliarska únia zverejnila zoznam účastníkov všetkých podujatí seriálu Grand Prix.

Podľa výsledkov z minulej sezóny prináležalo Hagarovi jedno podujatie GP. V Tokiu bude mať mladý Slovák silných súperov, v štartovej listine figuruje Japonec Juma Kagijama, Američan Jason Brown či Taliani Gabriele Frangipani a Matteo Rizzo.

NHK Trophy je štvrté podujatie šesťdielneho seriálu Grand Prix, koná sa od 8. do 10. novembra.

Pretekári z prvých 12 miest z majstrovstiev sveta sa môžu predstaviť na dvoch podujatiach, ďalšie miesta sú rozdelené medzi pretekármi z prvej dvadsaťštvorky svetového rankingu, respektíve medzi medailistami z majstrovstiev sveta juniorov, ak už spĺňajú vekové kritériá pre účasť na pretekoch seniorov.

Pre Hagaru to bude prvá sezóna v seriáli GP seniorov. V uplynulom ročníku obsadil na juniorskej Grand Prix v Linzi prvé miesto, v Budapešti bol štvrtý a kvalifikoval sa ako prvý Slovák do finále juniorskej Grand Prix. Tam obsadil vynikajúce tretie miesto.

18-ročný krasokorčuliar v minulej sezóne získal aj striebro na ZOH mládeže a bronz na juniorskom svetovom šampionáte.

Vekovo Hagara ešte patrí medzi juniorov, ale ak už niekto štartuje na GP seniorov, nemôže sa zúčastniť aj juniorského seriálu Grand Prix. Môže však štartovať na MS juniorov, ktoré budú v nasledujúcej sezóne v Debrecíne.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Pocestuje do Tokia. Najlepší slovenský krasokorčuliar sa predstaví na GP seniorov