Krasokorčuliari Shibutaniovci s prvým triumfom

SITA|12. nov 2011 o 09:38

Americká súrodenecká dvojica s japonskými koreňmi Maia a Alex Shibutaniovci stali víťazmi súťaže tanečníkov na ľade na štvrtom podujatí krasokorčuliarskej série ISU Grand Prix - NHK Trophy.

SAPPORO. Americká súrodenecká dvojica s japonskými koreňmi Maia a Alex Shibutaniovci stali víťazmi súťaže tanečníkov na ľade na štvrtom podujatí krasokorčuliarskej série ISU Grand Prix - NHK Trophy v japonskom Sappore. Shibutaniovci dosiahli prvé víťazstvo na súťaži pod egidou ISU.

Po krátkom tanci bol tretí, ale najlepším voľným sa posunuli na najvyššiu priečku. O 9 stotín bodu zdolali Kanaďanov Kaitlyn Weaverovú s Andrewom Pojem.

Tretí skončili juniorskí majstri sveta 2010 Jelena Ilinychová s Nikitom Kacalapovom, ktorí neudržali vedenie po prvej časti súťaže. Partnerku pri pohybe obmedzovalo zranenie kolena z rozcvičky.

V súťaži športových dvojíc sa presadili Rusi Juko Kavagutiová a Alexander Smirnov. Po krátkom programe boli až na 5. mieste, v sobotu však zabojovali a napokon sa tešili z triumfu. Rusi nadvizali na víťazstvo z minulotýždňového Čínskeho pohára v Šanghaji a kvalifikovali sa na decembrové finále GP ISU do Québecu.

Voľná jazda nevyšla majstrom sveta Aľone Savčenkovej s Robinom Szolkowým, ktorí boli po piatku prví. Celkovo sa pred Nemcov dostali aj Japonci Narumi Takahašiová a Mervin Tran.

ico

Výsledky - GP ISU v krasokorčuľovaní - NHK Trophy v Sappore:

Tance - konečné poradie: 1. Maia Shibutaniová, Alex Shibutani (USA) 151,85, 2. Kaitlyn Weaverová, Andrew Poje (Kan.) 151,76, 3. Jelena Ilinychová, Nikita Kacalapov (Rus.) 149,48, 4. Nelli Zhiganshinová, Alexander Gazsi (Nem.) 136,12, 5. Lorenza Alessandriniová, Simone Vaturi (Tal.) 133,29, 6. Lynn Kriengkrairutová, Logan Giulietti-Schmitt (USA) 126,39

Športové dvojice - konečné poradie: 1. Juko Kavagutiová, Alexander Smirnov (Rus.) 177,51, 2. Narumi Takahašiová, Mervin Tran (Jap.) 172,09, 3. Aľona Savčenková, Robin Szolkowy (Nem.) 171,68, 4. Stefania Bertonová, Ondrej Hotarek (Tal.) 163,83, 5. Caydee Denneyová, John Coughlin (USA) 163,75, 6. Ľubov Iľušečkinová, Nodari Maisuradze (Rus.) 159,01

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuliari Shibutaniovci s prvým triumfom