Kozáčik podržal Spartu v Tiraspole, udržal čisté konto

SITA|31. júl 2008 o 13:50

PRAHA 31. júla (SITA) - Slovenský futbalový gólman Matúš Kozáčik sa úspešne chopil svojej šance v pražskej Sparte. Dvadsaťštyriročný rodák z Dolného Kubína sa po zranení Jaromíra Blažeka stal brankárskou ...

PRAHA 31. júla (SITA) - Slovenský futbalový gólman Matúš Kozáčik sa úspešne chopil svojej šance v pražskej Sparte. Dvadsaťštyriročný rodák z Dolného Kubína sa po zranení Jaromíra Blažeka stal brankárskou jednotkou na Letnej a v stredajšom prvom stretnutí 2. predkola Ligy majstrov 2008/09 prispel svojím výborným výkonom k víťazstvu "rudých" na trávniku moldavského tímu Šeriff Tiraspoľ (1:0). Ako informuje český internetový portál iDnes.cz, člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie si v zápase počínal úplne suverénne. "Ak to tak bolo vidieť z tribúny, som rád," skonštatoval Matúš Kozáčik, ktorý triumf v prvom zápase na pôde súpera nepreceňuje: "Sme stále len v polovici cesty. Musíme sa pripraviť na druhý úsek. So stredajším výsledkom sme však spokojní, dopadlo to dobre. A ja som si zápas užil. Dôležité je, že som nedostal gól. To je pre gólmana najlepšia vizitka. K čomu by bolo, ak by som predviedol super zákroky a prehrali by sme 0:2? K ničomu," povedal bývalý brankár Dolného Kubína, MFK Košice a Slavie Praha.

Svojho zverenca pochválil aj nový tréner Sparty Vítězslav Lavička. "Matúš kvalitne odchytal prípravné zápasy, trpezlivo čakal na šancu a teraz sa s ňou vyrovnal veľmi, veľmi dobre. Som rád, že Matúš predviedol super výkon, ale rovnako ma teší aj to, že stav Jaromíra Blažeka sa každým dňom zlepšuje. A potom aj ďalší brankár Tomáš Grigar sa v príprave ukazoval v dobrom svetle. Chcem mať v mužstve všetkých, potrebujem tu troch kvalitných gólmanov," nedal kouč Sparty jasnú odpoveď na otázku, kto by mal byť jednotkou v mužstve v najbližších dueloch.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Kozáčik podržal Spartu v Tiraspole, udržal čisté konto