Kovaľčuk v pozícii Mariána Hossu, "Ak ma zavolajú, prídem," odkazuje

TASR|19. apr 2007 o 15:18

Moskva 19. apríla (TASR) - V pozícii slovenského hokejového reprezentanta Mariána Hossu sa po nečakane hladkom vyradení Atlanty z bojov o Stanleyho pohár ...

Moskva 19. apríla (TASR) - V pozícii slovenského hokejového reprezentanta Mariána Hossu sa po nečakane hladkom vyradení Atlanty z bojov o Stanleyho pohár ocitol pred majstrovstvami sveta aj jeho ruský spoluhráč Iľja Kovaľčuk. Na provokatívnu otázku korešpondenta Sport-expressu, či by podľa neho, ak by ho tréneri zbornej videli v poslednom zápase, ho mohli pozvať do ruskej reprezentácie, Kovaľčuk diplomaticky odpovedal: "Teraz sú moje myšlienky na zbornú až na samom konci. Viem, že všetci chlapci už trénujú, a daj boh, aby mali šťastie a zdravie, no všetky moje myšlienky sú teraz tu," povedal po poslednom štvrtom zápase v slávnej Madison Square Garden.

Na pripomienku, že o zbornej neuvažuje, ale zborná o ňom áno a viedla s ním rozhovory, Kovaľčuk zareagoval: "Nemčinov hovoril so mnou pred skončením základnej časti. A to je všetko, čo mi je známe. A teraz, aká že môže byť odpoveď?"

Korešpondent Sport-expressu mu zároveň naznačil, že ak chce prísť, aby sa postaral o to, aby nezmeškal, pričom narážal na oneskorený príchod Siomina, ktorého to stálo miesto v zbornej. Kovaľčuk na to počudovane zareagoval slovami: "Vari ho nezobrali späť?" Dodal však, že je to právo Bykova.

Ak by mu ale teoreticky zavolali a povedali "Iľja všetko je zabudnuté, máme nové vedenie a ty si pre nás potrebný", Kovaľčuk uviedol: "Svoje osobné stanovisko som už povedal: ak ma budú potrebovať, tak prídem. Aj keby sa mi tu chcelo zdržať dlhšie. Riešenie musí najsť hlavný tréner. Aj v tom, či mu budem pasovať do jeho hernej schémy..."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kovaľčuk v pozícii Mariána Hossu, "Ak ma zavolajú, prídem," odkazuje