Kovaľčuk je zatiaľ spokojný, chváli Bryzgalova, Bielorusov nepodcenia

TASR|5. máj 2009 o 10:43

Spokojnosť s doterajším účinkovaním hokejovej zbornej na 73. svetovom šampionáte vo Švajčiarsku vyjadril útočník tímu Iľja Kovaľčuk.

BERN. Mužstvo má za sebou šesť víťazných zápasov, z toho jeden po predĺžení so Švédskom a vo štvrťfinále ho čaká rival z Bieloruska.

Za najvydarenejší považuje zverenec Viačeslava Bykova súboj s USA. "V tomto zápase bolo z našej strany všetko, čo sme chceli," vyjadril sa pre Sport-express Kovaľčuk, ktorý s 10 bodmi (3+7) dominuje ruským štatistikám produktivity. "Takému ťažkému súperovi, akým je Amerika, naša zborná prakticky nič nedovolila. To nám dodalo istotu. Ak budeme takto pokračovať, podržia nás brankári a na sto percent budeme pracovať v obrane, v play off máme dobré šance."

Na otázku, či je tento tím silnejší v porovnaní s lanským, ktorý v Kanade vybojoval majstrovský titul, Kovaľčuk uviedol: "Takto by som to nechcel porovnávať. Zostava zbornej je vždy dobrá, veď kto by nechcel prísť na majstrovstvá sveta. V tomto tíme je dostatok talentovaných chlapcov hrajúcich jednak v KHL aj v NHL. Môžem povedať, že v našej šatni je výborná atmosféra." Kovaľčuk, ktorý dvoma gólmi v závere riadneho hracieho času a v predĺžení, rozhodol o ruskom titule v Quebecu, si myslí, že jeho spoluhráči podávajú dobré výkony aj vo Švajčiarsku. "Vyhrali sme šesť zápasov. Pritom musím vyzdvihnúť brankára Bryzgalova. Keď vidíme, že brankár je istotou, tak aj my si viac dovolíme v útoku. To je vážny moment. Sme pripravení veľmi dobre fyzicky, to sa prejavuje na tom, ako dobre korčuľujeme. A dôležité je, že sa presadzujú všetky naše útoky. To je pozitívny moment pred štartom play off."

O Bielorusoch, ktorí ich čakajú vo štvrťfinále si hviezda Atlanty Thrashers myslí, že nebudú takým ľahkým súperom, ako sa to môže zdať. "Na posledných MS v Quebecu sme s nimi odohrali nie ľahký zápas. Preto ich v prvom rade nemôžeme podceniť, práve naopak. To nám pomôže v motivácii. Musíme sa odvďačiť našim fanúšikom tu v Berne i tým pri televízoroch za ich podporu. Nemôžeme ich sklamať," uzavrel Kovaľčuk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Kovaľčuk je zatiaľ spokojný, chváli Bryzgalova, Bielorusov nepodcenia