Kováčik nevzdáva boj o Vrbu

Prezident SFZ Ján Kováčik
Prezident SFZ Ján Kováčik (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál, SITA|6. mar 2012 o 15:51

Prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik nevzdáva boj o služby trénera Pavla Vrbu, ktorého by rád angažoval na post reprezentačného kormidelníka.Futbalový šéf chce presvedčiť funkcionárov Plzne. Tí tvrdia, že je to márne

Agentúrny článok bol nahradený autorským textom SME

Futbalový šéf chce presvedčiť funkcionárov Plzne. Tí tvrdia, že je to márne

BRATISLAVA. Šéfstvo futbalovej Plzne neoblomne tvrdí, že neustúpi a trénera Pavla Vrbu neuvoľní pre slovenskú reprezentáciu.

„Z našej strany je situácia okolo trénera Vrbu uzavretá. Definitívne,“ povedal rázne pre SME generálny manažér Plzne Adolf Šádek. Vrba vyhlásil, že rozhodnutie Plzne rešpektuje a sústredí sa na klub.

Prezident futbalového zväzu Ján Kováčik sa napriek tomu nevzdáva. „Pokúsim sa o dohodu - aby zmenili svoje rozhodnutie.“ Futbalový šéf Slovákov nechcel prezradiť, čím sa Plzeň pokúsi presvedčiť.

„Nepoviem vám, aké mám tromfy. Ani netvrdím, že to vyriešim. Budeme rokovať. Pokúsim sa o to. Nie sme v časovej tiesni. Pre mňa je dôležité, že tréner Vrba má stále záujem,“ tvrdil.

Plzeň Vrbu nedá

Šádek však, odkazuje, že je to márne. „Nepripúšťame, že by k nejakej dohode mohlo prísť. Náš záver je definitívny a nemenný,“ dodal generálny manažér úradujúceho českého majstra. Česi sa nevzdajú Vrbu ani v prípade, ak by tím postihla séria prehier a Plzeň by stratila šancu na zisk titulu. „Nám ide o dlhodobú koncepciu. Chceme, aby Vrba dodržal zmluvu do roku 2013.“

Kováčik vidí za rozhodnutím Plzne i tlak fanúšikov a sponzorov.„Vybrali sme si najlepšieho trénera, ktorý je na trhu. Nik nemohol čakať, že to bude jednoduché. Kvalifikácia sa nehrá, tak nevidím nič zlé na tom, že rokovania sú dlhšie a zložitejšie,“ vysvetľoval Kováčik, ktorý dementoval informácie, že by spôsobom rokovania urazil funkcionárov Plzne.

„Všetko bolo v súlade s majiteľom klubu (Paclíkom). Všetky rokovania, s pánom Vrbom boli spoločne v trojici. Aj dohodu, ktorú sme mali, že sa stretneme s našimi dvoma hráčmi, o tom všetkom pán Paclík vedel,“ tvrdil Kováčik.

Odstupné neriešili

„Netvrdím, že sme boli na pána Kováčika nahnevaní, skôr šlo o veľmi zlé načasovanie. Pred dôležitým zápasom na Sparte,“ reagoval manažér Plzne. Šádek tiež poprel, že by od slovenského zväzu pýtali za Vrbu vysoké odstupné. „Neriešil sme ani trénera, ani odstupné. Vôbec k takémuto rokovaniu nedošlo.“

Kouč Plzne sa vykresľoval ako ideálny kandidát pre zlepšenie herného prejavu národného tímu. Kováčik bol už s Vrbom dohodnutý na podmienkach. Slovenský zväz údajne ponúkol Vrbovi mesačný plat 17­tisíc eur. Toľko v Plzni vraj nemá.

Podľa špekulácií českých médií sa šéf klubu Paclík chystá vyrovnať ponuku Slovákov – aby bol Vrba spokojný.
Kováčik plán B tají „Do konca apríla máme čas, aby sme sa rozhodli. O pláne B budeme hovoriť, až keď bude Vrba definitívne pasé,“ povedal Kováčik.

Prvým náhradníkom za Vrbu by mohol byť tréner Senice Stanislav Griga. Bez šance by nemusel byť ani bývalý kouč Sparty Praha Jozef Chovanec či Pavel Hapal (bývalý tréner Žiliny).

Na otázku, či je alternatívou na trénera reprezentácie i Michal Hipp, ktorý dočasne a úspešne viedol tím v poslednom zápase proti Turecku, Kováčik reagoval: „Ja mám v tejto chvíli mandát na rokovanie s Vrbom.“

Nachádzate sa tu:
Domov