Košickí hokejisti vyhrali v Martine po samostatných nájazdoch

Zľava: útočník Andrej Jurášek z MHC Martin, útočník Jakub Suja z HC Košice a útočník Róbert Varga z MHC Martin.
Zľava: útočník Andrej Jurášek z MHC Martin, útočník Jakub Suja z HC Košice a útočník Róbert Varga z MHC Martin. (Autor: SITA)
TASR|11. nov 2016 o 20:59

Nad domácimi pritom vyhrávali o tri góly.

MARTIN/KOŠICE. Martinskí hokejisti sa po žltačkovej karanténe len pomaly rozbiehali. S výborné korčuľujúcimi hosťami síce v úvode držali krok v obrane, ale do streleckých šancí sa nedostávali.

Favorit z Košíc postupne preberal iniciatívu a jeho hráči viackrát vyskúšali pozornosť Corbeila. Skóre stretnutia otvoril po sóle cez celé klziko Nagy v 13. minúte. Na toho istého hráča domáci v 18. minúte úplne zabudli a voľný Nagy strelou pod žrďku zvýšil na 2:0.

V týchto chvílach bolo na ľade len košické mužstvo. V 19. minúte trafil Varga konštrukciu martinskej bránky a dve sekundy pred prvou sirénou pridal tretí gól po peknej kombinácii prvého útoku Miklík. Aj v druhom dejstve udávali tón hry hostia. Hrali však len toľko koľko potrebovali a mysleli si, že sa im nemôže nič stať.

Znížili na rozdiel gólu, potom vyrovnali

Domáci sa snažili, v obrane eliminovali útoky hostí, ale smerom dopredu dlho neboli nebezpeční. Až v 34. minúte vydarenou strelou Korostin prekonal Kopřivu. Martin ožil a o tri minúty neskôr sa presadil opäť Korostin po akcii prvej päťky a znížil na rozdiel gólu.

Hostia boli nakoniec radi, že odchádzali do kabín s jednogólovým náskokom po druhej tretine.

V tretej tretine to bola celkom vyrovnaná partia a hokejisti MHC boli v útoku prekvapujúco nebezpečnejší.

Pri viacerých strelách však mali strelci vychýlenú mušku alebo dobre zasiahol Kopřiva. V 57. minúte však zahrali zverenci trénera Paukovčeka pred bránkou hostí dokonalý zámok a Heizer strelou do prázdnej bránky nečakane vyrovnal.

V predlžení mohli rozhodnúť hlavne Galamboš a Bartánus, brankári však viackrát podržali svoje mužstvá. V nájazdoch o víťazstve favorita rozhodol vo štvrtej sérii Bartánus.

Štatistika

MHC Martin - HC Košice 3:4 pp a sn (0:3, 2:0, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 34. Korostin (Tabaček, Heizer), 37. Korostin (Heizer, Tabaček), 57. Heizer (Korostin, Koyš) - 13. Nagy (Boltun, Dudáš), 18. Nagy, 20. Miklík (Boltun, Nagy), rozhodujúci nájazd Bartánus.

Rozhodovali: Jonák - J. Tvrdoň, Synek, vylúčení: 5:5, navyše: Nagy (Košice) 10+DKZ+OT za nešportové správanie,

presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0,

2300 divákov

Zostavy:

Martin: Corbeil Tabaček, Dvořák, Brňák, Salija, Michalčin, Pulli, Leško, Pacalaj Korostin, Heizer, Koyš Markovič, Galamboš, Surovka Pokrivčák, Murček, Kadura R. Varga, Dokšin, Jurášek

Košice: Kopřiva Dudáš, Deyl, Šmach, Jankovič, Metejka, Šedivý - Miklík, Boltun, Nagy Bicek, Milý, Bartánus Spilar, Suja, Bartoš Hričina, Hruška, T. Varga

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hokejisti vyhrali v Martine po samostatných nájazdoch