Košičania opäť víťazne, Skalica zdolala Zvolen 3:0

(Autor: SITA)
SITA|8. mar 2012 o 20:15

V druhom štvrťfinálovom zápase sa Košičanom podarilo opäť zvíťaziť, Zvolen tentoraz v Skalici neskóroval, domáci vďaka Pálffymu, ktorý dva góly dal a jeden vypracoval, vyrovnali v sérii na 1:1.

ico

Tipsport extraliga, štvrťfinále Slovnaft play-off:

(hrá sa na 4 víťazstvá):
  • Košice - Banská Bystrica 4:3, stav série 2:0 - viac
  • Skalica - Zvolen 3:0, stav série 1:1 - viac

V Košiciach duel plný zvratov, majster vedie 2:0

Košičania vstúpili do druhého štvrťfinálového stretnutia lepšie ako do prvého. V obrovskej šanci sa už v 1. min ocitol Kristek, po ňom to skúšal Martin Chovan a v 4. min Bartoš. Banská Bystrica inkasovala v 5. min pri dvojnásobnej presilovke domácich, Homer prekonal Kostúra.

V polovici prvej tretiny mohli "oceliari" zvýšiť náskok, ale nepresadil sa Bartoš a po ňom ani Zálešák. "Barani" vyrovnali skóre z prvej vážnejšej príležitosti v 18. min, keď Hyláka prekonal Sýkora.

Hneď v úvode druhej tretiny musel banskobystrický brankár zasahovať pri Miklíkovej strele. Následne si poradil aj s pokusom Draveckého k pravej žŕdke. V 28. min nechali domáci až príliš veľa priestoru Sýkorovi, a ten dostal Banskú Bystricu do vedenia. Krátko na to nebezpečne vystrelil Hričina. Košičania mohli vyrovnať v 35. min, ale Tabaček pred Kostúrom nepochodil.

V tretej tretine sa Košičanom podaril obrat v zápase, v 42. min Pašek našiel Draveckého, a ten po sťahovačke vyrovnal na 2:2. V 51. min si Zálešák nakorčuľoval do útočného pásma a tvrdou ranou prestrelil Kostúra - 3:2.

V 52. min namieril razantne do ľavého horného rohu banskobystrickej bránky Mlynarovič. Päťdesiatjeden sekúnd pred koncom tretej tretiny ešte trafil v oslabení parádne Jabrocký, ale Košičania si už ustrážili najtesnejšie víťazstvo.

ico

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 4:3 (1:1, 0:1, 3:1) - stav série 2:0

Góly: 5. Homer (P. Bartoš, J. Tabaček), 42. Dravecký (Pašek), 51. Zálešák (Michal Novák), 52. Mlynarovič (Spilar, P. Bartoš) - 18. Ján Sýkora (Kristoffersson, R. Heizer), 28. Ján Sýkora (Novajovský, Kristoffersson), 60. Jabrocký (Kristoffersson, Bambúch)

Vylúčení: 5:9, navyše M. Kokavec (Banská Bystrica) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, rozhodovali: D. Konc, Müllner - Šefčík, Výleta, 4615 divákov

Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, Michal Novák, Martin Chovan, Slimák - Zálešák, Kristek, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Jenčík - Dravecký, Hvila, Pašek - Spilar, Mlynarovič, Matúš Chovan

Banská Bystrica: Kostúr - Novajovský, M. Grman, Cebák, Brňák, Kubka, Bambúch, Beňa - Ján Sýkora, Jokila, Kristoffersson - Jabrocký, Miroslav Hlinka, Kútny - T. Hričina, R. Heizer, M. Kokavec - L. Novák, Češík, Pulliainen

Tréneri hodnotia:

Milan Staš, tréner Banskej Bystrice: "Domáci vyvinuli veľké úsilie, viac korčuľovali, nás dostali do kolien oslabenia, v ktorých mali navrch Košice. Po ich góloch pre nás už bolo krátko na väčšie zdramatizovanie zápasu. Prvé dva útoky sa nám rozpadli, keď sme stratili Hlinku a Jokilu. Chceli sme v Košiciach vyhrať aspoň jedno stretnutie. Do Košíc sa ale chceme ešte vrátiť."

Miroslav Ihnačák, tréner Košíc: "V prvej tretine sme si vynútili tlak, mali sme však streliť viac gólov. Potom sa nám podarilo vymazať stratu, keď sme súpera pustili do vedenia. Teraz sa musíme dobre pripraviť na dva zápasy vonku. Bude nutné hrať disciplinovane a podať kolektívny výkon."

začiatok článku

Pálffy zariadil výhru Skalice

Prvá tretina bola charakteristická bojovnosťou a zriedkavými útočnými snahami. Prvú výraznejšiu šancu mohol využiť v 6. min Čurilla, no Lakosil ju zneškodnil.

V polovici prvého dejstva mu však pri strele zblízka pomohla žŕdka. Skaličania si vytvárali len málo gólových príležitostí, pretože drvivú väčšinu ich útokov zneškodňovala už v zárodku pozorná hosťujúca obrana.

Po strele Méryho z uhla sa puk dostal na bránkovú čiaru, ale stav sa nemenil. Výrazné gólové príležitosti domácich prišli až v záverečnej päťminútovke prvej tretiny, keď Višňovský a Pálffy prestrelili Trenčanovu bránku počas presilovej hry.

V druhej časti stretnutia už bola hra o čosi rýchlejšia a Skaličania pridali na obrátkach najmä v ofenzíve. Veľkú šancu mal však hosťujúci Ďaloga.

Puk po jeho strele preskočil za chrbát Lakosila a tesne minul bránku. Nasledovala presilovka domáceho mužstva, pri ktorej bol Trenčan doslova zasypaný strelami zo všetkých strán. Skaličania síce neotvorili skóre, ale dokázali, že sa vedia brániť, keď prežili vyše minútové oslabenie o dvoch hráčov bez inkasovania gólu.

V 37. min Pálffy obišiel dvoch hráčov, prihral voľnému Školiakovi, a ten presnou strelou do pravého horného rohu dal prvý gól stretnutia. Záverečnú dvojminútovku odohrali Zvolenčania v početnej výhode, no takmer inkasovali, keď sa Vyrúbalík dostal ku strele.

V záverečných 20 minútach pokračovali oba tímy v nasadenom rýchlom tempe, ale útoky sa presadzovali len veľmi ťažko. V 45. min sa uvoľnil M. Jurík, ktorého nebezpečná strela skončila v Lakosilovej lapačke.

Vzápätí mal na hokejke druhý skalický gól Pojkar po kombinačnej akcii so Školiakom, no skóroval až Pálffy po akcii Vyrúbalíka. Počas zvyšku stretnutia bola hra vyrovnaná a pri záverečnej power-play hostí Pálffy upravil do prázdnej bránky na konečných 3:0.

ico

HK 36 Skalica - HKm Zvolen 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) - stav série 1:1

Góly: 37. R. Školiak (Pálffy), 47. Pálffy (Vyrúbalík), 58. Pálffy (R. Školiak, Vyrúbalík)

Vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Čurilla (Zvolen) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák, Lauff - Valach, Zvrškovec, 2801 divákov

Skalica: Lakosil - Vyrúbalík, Pojkar, Kloz, Jankovič, Gula, Křetinský, Jaborník, Srnec - Pálffy, R. Školiak, J. Hruška - Holovič, Lušňák, T. Višňovský - Kutálek, T. Mikúš, Klejna - Romančík, Lantoš, Konečný

Zvolen: Trenčan - Ďaloga, Jindra, Hraško, Juraško, M. Vantroba, Ťavoda - Puliš, Brabenec, Čurilla - Marek Slovák, L. Jurík, Otčenáš - P. Zuzin, M. Jurík, Sikela - T. Méry, Fekiač, Ďaloga

Tréneri hodnotia:

Peter Oremus, tréner Skalice: "Pre nás to bol dôležitý zápas. Bola v ňom agresivita aj nasadenie. Bol to kvalitný súboj a sme radi, že skončil výhrou 3:0 pre nás."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Z môjho pohľadu sa nám včera podaril husársky kúsok a chceli sme urobiť to, čo sme urobili, preto som z dvojzápasu spokojný. K dnešku asi toľko. Skalica vyhrala zaslúžene, lebo bola efektívnejšia. Myslím si, že zápas sa divákom páčil, mal lepšie grády, ako ten včerajší. Našim hráčom môžem po tímovom výkone vyčítať len slabú efektivitu v zakončovaní."

začiatok článku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košičania opäť víťazne, Skalica zdolala Zvolen 3:0