Košičania chceli aspoň bod, majú však tri

Dvojgólový strelec FK Košice. Radosť D. Novotného (vpravo) po strelení druhého gólu do siete vranovského brankára Makóa.
Dvojgólový strelec FK Košice. Radosť D. Novotného (vpravo) po strelení druhého gólu do siete vranovského brankára Makóa. (Autor: Jaroslav Glovičko)
Jaroslav Glovičko|3. sep 2017 o 20:20

Aj bez štvorice zo základného kádra dokázali naplno bodovať vo Vranove.

VRANOV. Polepšili si v tabuľke pravdy, avšak stále majú na svojom konte tri mínusové body.

V ostatných dvoch kolách III. ligy Vranov aj FK Košice iba remizovali.

Pokiaľ celok zo Zemplína vonku, Košice doma.

Aj preto pred týmto duelom bol papierovým favoritom Vranov, keď získal po bode v Lipanoch a Snine.

V domácom prostredí však neboli prorokmi a počas celého stretnutia ťahali za kratší koniec.

Platonická prevaha

Posledné výkony celku FK Košice akoby uspali domáci celok a ten nechal bojovnosť v šatni. Nad výkonom krútil hlavou aj kormidelník Emil Sudimák, ktorý svojich zverencov nespoznával.

„V Lipanoch aj Snine sme hrali oveľa lepšie. Hoci sme prehrávali, nepoddali sme sa, no proti Košiciam sme zahrali pod svoje možnosti. Pred stretnutím som zdôrazňoval, že súper má kvalitu, ktorú však neodzrkadľuje postavenie v tabuľke. Urobili sme veľa individuálnych chýb, čo súper využil. Vlani neprehrali viac ako tridsať zápasov, preto sme neočakávali ľahký zápas. Na ihrisku sa to ukázalo, že máme proti sebe zdatného protivníka. Na druhej strane sme mu umožnili poľahky streliť prvý gól. Po zmene strán sme mali optickú prevahu, ale nebolo nám to nič platné. Nechcem znižovať hru súpera, ale náš výkon nesplnil moje predstavy a zaostali nie len za tými v Lipanoch a Snine. Snažili sme sa niečo urobiť s nepriaznivým výsledkom, ale ani viaceré striedania nepriniesli patričné oživenie hry. Domnievam sa, že prehra otvorí hráčom oči a budú stáť nohami pevne na zemi,“ so smútkom v hlase konštatoval lodivod Vranova E. Sudimák.

Vyučovali v efektivite

Košický celok necestoval do Vranova s veľkými očami, aj keď s týmto súperom má priaznivú bilanciu.

Vlani vyhral vo Vranove aj doma, avšak teraz sa zverenci trénera Mira Soviča trápia.

Do súboja vstúpili aktívne a domáci celok vyškolili z efektivity. V porovnaní s predchádzajúcimi duelmi nemali veľa šancí, ale tie, čo mali, využili na sto percent.

Pred zápasom mal M. Sovič plnú hlavu starostí so zložením základnej jedenástky. V nej mu už niekoľko kôl chýbajú viacerí hráči, no teraz to boli hneď štyria

. „Ak by mi niekto pred zápasom povedal, že vyhráme, iste by som mu neveril. Nakoniec sa to stalo. Som rád, že chlapci zabojovali a splnili na ihrisku to, čo sme si povedali v kabíne. Súperovi sme toho veľa nedovolili, preto nemal ani veľa šancí. Podali sme dobrý výkon, kde nešlo o jednotlivcov, ale kolektív. Jeden zabral za druhého a výsledok sa dostavil,“ povedal na margo stretnutia M. Sovič.

Jeho zverenci dosiahli tretie víťazstvo v sezóne, druhé na ihrisku súpera.

Aj to naznačuje, že košickému celku sa lepšie hrá vonku ako doma, kde raz prehral a dvakrát remizoval.

Nečakaný strelec

Pod jedenásť gólov FK Košice sa podpísali štyria hráči, pričom nik nečakal, že tri góly bude mať na svojom konte Dominik Novotný.

Doteraz toho veľa nenahral a nominácia do základu vo Vranove ho potešila.

„Keď som prišiel do tohto klubu, tak som odohral v lige možno tridsať minút. Teraz už je toho oveľa viac a vôbec som nerátal s tým, že ma tréner nominuje do základnej jedenástky. Bol to záväzok a za dôveru som sa chcel revanšovať solídnym výkonom. Gólmi som potešil nielen seba, ale aj spoluhráčov a trénera,“ priznal D. Novotný.

Dva góly v seniorskom drese ešte nestrelil a dlho lovil v pamäti, kedy to bolo naposledy. Nespomenul si, no dodal že to bolo ešte v mládežníckom celku.

V tejto sezóne sa FK Košice trápia v koncovke a nečakaný strelec im zlepšil náladu. Uznanie sa mu ušlo aj od domácich funkcionárov po strelení prvého gólu, keď využil zaváhanie obrancu a následnou rýchlou kľučkou sa uvoľnil a nekompromisne zakončil.

„Neviem komu chcel stopér prihrávať, preto som zašprintoval k lopte spracoval a naznačil strelu, no potom som urobil kľučku čím sa mi otvoril priestor pred bránkou. Videl som, že brankár ide vonku, preto som ho obhodil a lopta skončila v sieti,“ opísal situáciu pred prvým gólom.

Strelený gól mu akoby vlial viac istoty a na ihrisku ho bolo vidieť. Nešetril krokmi čo sa vynieslo aj šancu na druhý gól. Ten strelil podobne ako prvý rutinérsky. Ako sa ukázalo, bol rozhodujúci a znamenal tri body pre FK Košice.

„Pri centri Boňka brániaci hráč vystúpil na Bandžucha a zostal mi dostatok priestoru spracovať center. Mal som dobrý prvý kontakt s loptou a to rozhodlo, že druhý brániaci hráč ma už nedokázal ubrániť. Krížnou strelou som dal druhý gól. Domácim sme toho veľa nedovolili a zrejme aj preto nedokázali streliť gól. Centrované lopty pozbierala naša stopérska dvojica a brankár, pričom raz ho zastúpil na čiare Urban. Potešilo ma, že moje góly rozhodli o víťazstve, avšak bez pomoci spoluhráčov by som ich nedal,“ povedal na margo víťazstva dvojgólový strelec Dominik Novotný.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košičania chceli aspoň bod, majú však tri