Košičan Matič na ME "21" dohral, zlomil si členok

SITA|18. jún 2009 o 11:35

Stredopoliar slovenského corgoňligového futbalového klubu MFK Košice Nemanja Matič nebude v dobrom spomínať na utorňajší duel srbskej reprezentácie do 21 rokov.

KOŠICE. Stredopoliar slovenského corgoňligového futbalového klubu MFK Košice Nemanja Matič nebude v dobrom spomínať na utorňajší duel srbskej reprezentácie do 21 rokov na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy hráčov tejto vekovej kategórie proti Taliansku.

V 85. min totiž po súboji s jedným zo súperových hráčov utrpel únavovú zlomeninu pravého členka a šampionát sa pre neho predčasne skončil. Ako informuje oficiálna internetová stránka víťaza Slovenského pohára 2008/09, zatiaľ nie je isté, ako dlho bude 20-ročný rodák zo Šabacu mimo hry.

"Našťastie, nie je to komplikovaná zlomenina. Videl som lekársku správu z prvých vyšetrení, ktoré mu urobili priamo vo Švédsku. Matič má zafixovanú nohu, nedošľapuje na ňu. Vo štvrtok absolvuje v Belgicku podrobnejšie vyšetrenia, prezrú ho špičkoví európski odborníci. Po výsledkoch týchto testov budeme vedieť viac, zatiaľ by som sa v prognózach neponáhľal," vyhlásil generálny riaditeľ MFK Košice Jozef Vukušič, ktorý je priamo v dejisku ME "21", kde okrem Matiča chcel sledovať aj ďalšieho hráča "východniarov" v srbskom výbere Marka Milinkoviča. Ten v prvom dueli nenastúpil, no podľa Vukušiča sa určite dostane na trávnik v ďalšom

"Maňa Matič bol, pochopiteľne, veľmi sklamaný. Rovnako by sa asi cítil každý futbalista, o tom niet pochýb. Túžil pokračovať na šampionáte, odohrať čo najviac stretnutí a podať čo najlepšie výkony. Mal veľmi dobrý pocit z toho, čo predviedol proti Taliansku. Srbi mali na víťazstvo, napokon však z toho bola remíza," dodal J. Vukušič.

Duel medzi Srbskom a Talianskom si nenechal ujsť v televízii ani hlavný tréner jedného z troch zástupcov SR v Európskej lige UEFA 2009/2010 Ján Kozák st. "Je to niečo neuveriteľné, čo sa prihodilo Matičovi. Obrovská smola, obzvlášť na takomto podujatí. Do 85. min bol jedným z najlepších hráčov na ihrisku, najmä II. polčas mal vynikajúci. V defenzíve odviedol veľa práce, čo u neho nebolo zvykom. Stáva sa z neho komplexnejší hráč, je iný, ako bol pred rokom. Dúfam, že to zranenie nebude veľmi vážne," skonštatoval pre www.mfkkosice.sk Ján Kozák st.

Nachádzate sa tu:
Domov