Kližan uspel v Sofii aj v druhom stretnutí, postúpil už do štvrťfinále

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR)
SITA|9. feb 2017 o 13:03

Slovenský tenista okrem dvojhry absolvuje na turnaji aj štvorhru.

SOFIA. Slovenský tenista Martin Kližan nasadený ako ôsmy zvíťazil za 87 minút 7:6 (3), 6:2 nad nemeckým kvalifikantom Danielom Brandsom vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového druhého kola dvojhry na turnaji v bulharskej Sofii.

V piatkovom štvrťfinále v Arene Armeec bude bojovať s Gruzíncom Nikolozom Basilašvilim, ktorý medzi najlepšími šestnástimi vyradil rakúsku jednotku podujatia a osmičku sveta Dominica Thiema dvakrát 6:4.

Kližan s 24-ročným Basilašvilim, 87. v renkingu, nemá vzájomnú minulosť.

S Thiemom má pozitívnu bilanciu

Proti 23-ročnému Thiemovi, ôsmemu vo svetovom rebríčku, má Kližan skóre 2:1, predvlani v auguste ho na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati zdolal tesne 7:6 (5), 3:6, 7:6 (4).

S 24-ročným Basilašvilim (87.) ešte nehral.

Dvadsaťdeväťročnému Brandsovi (225.) sa Kližan revanšoval za prehru 3:6, 6:3, 3:6, 4:6 z prvého kola melbournských grandslamových Australian Open 2013.

V bilancii zo vzájomných duelov s niekdajším 51. mužom systému vyrovnal na 2:2. Nadviazal na úspech 6:2, 7:6 (2) z trnavského antukového challengeru ešte spred desiatich rokov.

Prelomil sériu prehier

Kližan v utorok proti Rusovi Andrejovi Kuznecovovi (6:0, 7:6 /4/) dosiahol svoj prvý zápasový úspech na turnajovej hlavnej profesionálnej úrovni ATP World Tour od 19. júla 2016, keď na antuke v chorvátskom Umagu prekonal Španiela Enriqueho Lópeza-Péreza.

Odvtedy inkasoval desať prehier za sebou.

Kližan v prvom kole zdolal Kuznecova:

Medzičasom sa Kližan dvakrát presadil na challengerovom fóre (júlová antuková Praha, kde postúpil do štvrťfinále) a minulý piatok v Bratislave proti Maďarovi Attilovi Balázsovi v rámci Davisovho pohára reprezentačných družstiev.

Momentálne 36. hráč singlového renkingu Kližan je vo štvrťfinále na scéne ATP World Tour prvý raz od júlového antukového turnaja v Hamburgu, ktorý ovládol.

Niekdajší 24. hráč hodnotenia Kližan je v bulharskej metropole ešte v dianí aj vo štvorhre.

Po boku Poliaka Mariusza Fyrstenberga vo štvrtok postúpil cez britských súrodencov Kena a Neala Skupských už do semifinále miestnej deblovej súťaže.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):

Martin Kližan (SR-8) - Daniel Brands (Nem.)

7:6 (3), 6:2

/za 87 minút/

Gilles Muller (5-Lux.) - Michail Južnyj (Rus.)

6:3, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan uspel v Sofii aj v druhom stretnutí, postúpil už do štvrťfinále