Snoubordistka Medlová sa podrobila operácii kolena a vynechá najbližšiu sezónu

Klaudia Medlová pred odletom na zimné olympijské hry v Pekingu.
Klaudia Medlová pred odletom na zimné olympijské hry v Pekingu. (Autor: SITA - Jana Birošová)
Nikola Baďová|4. okt 2022 o 19:45

Vrcholom sezóny sú majstrovstvá sveta v Gruzínsku.

BRATISLAVA. Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová vynechá najbližšiu sezónu. Koncom septembra sa podrobila operácii pravého kolena. 

„Operovali jej vnútorný meniskus a chrupavku. Nasledujúcich šesť mesiacov by sa mala venovať rekonvalescencii a pracovať v spoločnosti fyzioterapeuta a kondičného trénera,“ prezradil v rozhovore pre Sportnet tréner Matej Matys. 

Čoskoro dvadsaťdeväťročná rodáčka z Liptovského Mikuláša sa zranila tesne pred zimnými olympijskými hrami v Pekingu. Na olympijskej trati pri jednom z tréningov zle dopadla a do pretekov disciplíny slopestyle už nezasiahla. 

V pretekoch Big Air mala napriek zraneniu na dosah postup do finále, ale záverečný skok nezvládla a obsadila nepostupovú šestnástku priečku. 

Neistá budúcnosť Medlovej

Počas leta podstúpila množstvo vyšetrení. „Okrem zranenia zo zimných olympijských hier má dlhodobú deformáciu kolena. Čakala aj na vhodnú magnetickú rezonanciu, ktorá urobila najdetailnejší obraz kolena, aby vedela čo ďalej. Nakoniec z toho vyšla operácia,“ prezradil tréner. 

Klaudia Medlová v disciplíne Big Air na zimných olympijských hrách v Pekingu.
Klaudia Medlová v disciplíne Big Air na zimných olympijských hrách v Pekingu. (Autor: TASR)

Slovenskú reprezentantku rozhodnutie nepotešilo. „Koleno je prednejšie ako kariéra. Doktor jej odporučil, aby operáciu neodkladala a absolvovala ju čím skôr. Ak by odjazdila ďalšiu sezónu a stav by sa zhoršil, musela by podstúpiť väčšie zákroky ako teraz,“ doplnil. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ďalšie súťaže»Snoubordistka Medlová sa podrobila operácii kolena a vynechá najbližšiu sezónu