Kisel strelecky žiari vo farbách Slavie Praha

Karol Kisel (vľavo).
Karol Kisel (vľavo). (Autor: ČTK)
SITA|16. aug 2010 o 13:41

Bývalému slovenskému futbalovému reprezentantovi Karolovi Kiselovi sa mimoriadne darí v jeho novom pôsobisku.

PRAHA. Kreatívny záložník pred sezónou prestúpil z austrálskeho FC Sydney do Slavie Praha a v českej metropole mu to "sype".

V nedeľňajšom stretnutí 5. kola Gambrinus ligy 2010/2011 strelil 33-ročný záložník už svoj štvrtý gól v tomto ročníku. "Zošívaní" sa po prehre 1:3 s Libercom prepadli v tabuľke na delenú štvrtú priečku. O obdivuhodnej streleckej bilancii slovenského stredopoliara svedčí aj fakt, že Slavia zaznamenala v tejto sezóne v piatich dueloch len sedem gólov. "Môj presný zásah ma teší. Oveľa šťastnejší by som však bol, keby ten gól znamenal pre nás aj víťazstvo," cituje oficiálna stránka Slavie slová bývalého hráča Lokomotívy Košice, Trenčína, Bohemiansu Praha, Liberca, Sparty Praha a FC Sydney.

Kisel sa v tomto ročníku presadil pravou nohou, ľavačkou aj hlavou. "Mojou najsilnejšou zbraňou je pravačka. Určite by mi však nevadilo, keby som to aj v ďalších stretnutiach striedal systémom pravá, ľavá, hlavička," povedal na margo svojej streleckej univerzálnosti Kisel. Ten v nedeľu skóroval už v 7. min. "Myslel som si, že by to mohol byť aj víťazný gól. Keď chceme hrať o špicu tabuľky, tak by sa nám nemalo stávať, že prídeme o náskok. Mali by sme víťaziť, a to najmä vtedy, keď sa nám podarí takýto skvelý vstup do zápasu. Proti Libercu sme inkasovali ešte do polčasovej prestávky dva góly v podstate z ničoho a stretnutie malo zrazu úplne iný priebeh. Bola to naša chyba, že sme dopustili, aby sa to stalo," sebakriticky opísal hru Slavie Karol Kisel.

Zverenci trénera Karla Jarolíma prehrali prvýkrát v tomto ročníku. "Prehra nás mrzí najmä kvôli fanúšikom. V Edene bola fantastická atmosféra. Ľudia nás povzbudzovali aj za nepriaznivého stavu. My im za to veľmi pekne ďakujeme. Ja osobne verím, že v ďalších zápasoch sa pričiníme o viac dôvodov na ich radosť. Samotný futbal sa zdá byť lepší, keď je na tribúne veľa ľudí, aj nám sa hrá lepšie, keď nás povzbudzujú," dodal Karol Kisel, ktorého meno skandovali priaznivci Slavie aj počas nedeľňajšieho stretnutia proti Libercu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kisel strelecky žiari vo farbách Slavie Praha