Kincl spoznal meno nebezpečného súpera, ktorý ho privíta na horúcej pôde

Ondřej Novotný, Patrik Kincl a Pavol Neruda.
Ondřej Novotný, Patrik Kincl a Pavol Neruda. (Zdroj: OKTAGON MMA.)
SvetMMA|19. aug 2024 o 16:20

V októbri bude obhajovať svoj titul.

FRANKFURT. Už niekoľko týždňov fanúšikovia OKTAGON MMA netrpezlivo očakávali novinky ohľadom ďalšieho vystúpenia šampióna strednej váhy Patrika Kincla (28-10).

Bolo totiž jasné, že zápas je dohodnutý, no vedenie Oktagon MMA sa s oznámením vôbec neponáhľalo. S kým a kedy si to teda rozdá jednotka rebríčka naprieč všetkými kategóriami?

Kincl je vládcom strednej divízie od februára 2022, kedy uspel proti Samuelovi Krištofičovi (17-6). Následne si pripísal tri úspešné obhajoby, pričom tá posledná prišla v marci proti Poliakovi Piotrovi Wawrzyniakovi (13-6).

Hoci ho na veľkolepom júnovom podujatí v pražskom Edene čakal ešte vyzývateľ Matěj Peňáz (9-1), pre zranenie musel z tohto dlhoočakávaného duelu odstúpiť.

Priaznivci zmiešaných bojových umení okamžite začali špekulovať nad tým, ako bude vyzerať ďalšia budúcnosť rodáka z Hradca Králové. V nabitej konkurencii boli v hre viaceré alternatívy, postupom času sa však najviac skloňovalo meno Kerima Engizeka (20-4).

Nemeckého obľúbenca totiž spolumajitelia žlto-čiernej vlajky Ondřej Novotný a Pavol Neruda už skôr predstavili v role jedného z hlavných protagonistov historického turnaja OKTAGON 62.

Po dlhom vyčkávaní prestížna európska organizácia prostredníctvom sociálnych sietí oznámila, že zástupca známeho UFD Gymu dostane na futbalovom štadióne vo Frankfurte pred vyše 55-tisíc divákmi životnú šancu. V súboji o cenný opasok preto vyzve obávaného Patrika Kincla.

„Som si istý, že pôjde o zážitok na celý život. Na svete nie je moc bojovníkov, ktorí by bojovali pred takým publikom. Čo to so mnou na mieste spraví je otázne. Som skúsený borec, no toto bude niečo unikátne.

Engizeka na domácej pôde poženie množstvo fanúšikov dopredu. Pripravujem sa na to, že nastúpi premotivovaný a nasadí vysoké tempo. Nemyslím si, že by náš zápas dospel do bodového rozhodnutia, vidím to tak, že duel skončí v treťom alebo štvrtom kole,“ skonštatoval kráľ strednej váhy Kincl.

Zatiaľ čo spomínaný český zápasník od príchodu do OKTAGONu nenašiel žiadneho premožiteľa a je najdlhšie vládnucim šampiónom, Engizek ťahá v MMA famóznu trinásťzápasovú šnúru víťazstiev.

Naposledy ho dokázal v roku 2014 na GMC 5 poraziť Rafal Lewoń (15-11). Jedna obdivuhodná séria teda bude 12. októbra definitívne ukončená.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kincl spoznal meno nebezpečného súpera, ktorý ho privíta na horúcej pôde