Khabib varuje UFC: Ak prepustíte Zubairu, prídete aj o mňa

Adrián Mečiar|11. okt 2018 o 02:00

Khabib odkázal UFC, že sa postaví za svojich tímových kolegov, ktorých nazýva bratmi.

Khabibovi Nurmagomedovi už síce podľa slov Dana Whitea nehrozí strata opasku, no šampióna ľahkej váhy UFC zrejme za incident, ktorý sa odohral bezprostredne po skončení duelu s Conorom McGregorom, trest neminie.

Nevadská atletická komisia (NSAC) mu pravdepodobne udeli mastnú pokutu a niekoľkomesačný zákaz činnosti.

Horšie môže obstáť jeho priatelia, ktorí sa zapojili do šarvátky, najmä Zubaira Tukhugov, ktorý zozadu udrel Conora McGregora. Tukhugova už stiahli z plánovaného súboja s Artemom Lobovom, dobrým McGregorovým kamarátom a sparing partnerom, s ktorým sa mal stretnúť o dva týždne.

Tukhugovovi okrem toho hrozí prepustenie z UFC.

A to sa vôbec nepáči Khabibovi Nurmagomedovovi, ktorý na svojom Instagrame vyjadril svoje pocity a UFC jasne odkázal, že sa postaví za svojich tímových kolegov, ktorých nazýva bratmi.

„Chcel by som poslať odkaz pre UFC. Prečo ste nikoho neprepustili vtedy, keď ich tím napadol autobus a zranil niekoľko ľudí? Mohli tam niekoho zabiť. A prečo nikto nehovorí o tom, ako urážal moju rodnú krajinu, náboženstvo, národ a rodinu?

Prečo chcete trestať len môj tím, keď sa bili oba tímy. Ak chcete povedať, že to ja som začal, potom s vami nemôžem súhlasiť, pretože ja som iba dokončil to, čo on dávno začal.

Ak už teda chcete trestať, potrestajte mňa, Zubaira Tukhugov s tým nemá nič spoločné. Ak si myslíte, že budem ticho, ste na omyle. Zrušili ste Zubairov zápas a teraz ho ešte chcete aj prepustiť, lebo udrel Conora. Ale nezabúdajte na to, že to Conor ako prvý udrel iného môjho brata, len si pozrite video.

Ak sa ho rozhodnete vyhodiť, mali by ste vedieť, že tak prídete aj o mňa. V Rusku si nikdy neprestaneme brániť svojich bratov, budeme za nich bojovať až do konca. Ak ho aj napriek tomu prepustíte, nezabudnite mi poslať potvrdenie rozviazania kontraktu, inak to urobím ja.

A ešte jedna vec, pokojne si môžete nechať peniaze, ktoré ste mi zamrazili. Dávajte si pozor, aby ste sa s nimi nezadrhli. Obránili sme našu česť a to je najdôležitejšie. Budeme bojovať až do konca." 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib varuje UFC: Ak prepustíte Zubairu, prídete aj o mňa