Je prvým veľkým podpisom Eagle FC. Lee prezradil dôvody svojho rozhodnutia

Kevin Lee.
Kevin Lee. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|16. dec 2021 o 16:20 (aktualizované 16. dec 2021 o 16:22)

Bývalý bojovník UFC prezradil, prečo sa rozhodol prejsť k organizácii Eagle FC.

LAS VEGAS. Ešte pred dvoma týždňami bol sklamaný z prístupu bývalého zamestnávateľa a zvažoval ďalšie kroky. Dnes sa situácia razantne otočila a on sa teší, že môže písať novú kapitolu svojej profesionálnej kariéry.

Bývalý titulový vyzývateľ ľahkej váhy UFC Kevin Lee po odchode z prestížnej americkej organizácie si už oficiálne našiel nového chlebodarcu.

Lee zmluvu podpísal s dagestankou organizáciou zmiešaných bojových umení Eagle Fighting Championship. Tá patrí niekdajšiemu najlepšiemu šampiónovi UFC Khabibovi Nurmagomedovi.

Hlavou organizácie sa Khabib stal potom, čo ju len nedávno odkúpil.

Presvedčilo ho Khabibove meno

V súvislosti s budovaním novej organizácie a jej veľkými ambíciami bolo jasné, že Eagle FC plánuje podpísať zaujímavé mená. Čo však presvedčilo k rozhodnutiu Leeho?

„Ponúkli mi veľa vecí, ktoré mi nedali iné organizácie. Mal som dostatok ponúk, ale táto dávala najväčší zmysel. Už len to, že za tým stojí Khabib je dôležité, má rešpekt nás zápasníkov. Tiež vie (Khabib) stále upútať pozornosť, takže byť v jeho organizácii má zmysel,“ uviedol rodák z Detroitu.

Štedrý rozpočet dagestanskej organizácie hral v prípade Američana úlohu, ešte dôležitejším sa ale vidí rozhodnutie vedenia vyplatiť mu dohodnutú čiastku netradične v nezávislej kryptomene Bitcoin.

„Je to samozrejme veľká súčasť. Na konci dňa je to zápasenie o čo najlepšiu odmenu. Plus to, že mi zaplatili v bitcoine bolo rovnako veľkým faktorom, keď som sa rozhodoval. Dáva mi to viac istoty ako bojovníkovi,“ povedal dlhoročný bojovník UFC.

Váha ako stvorená pre Leeho

V časoch zápasenia pod organizáciou UFC bol Lee veľkým zástancom myšlienky vytvorenia novej váhovej kategórie. Počas kariéry sa totiž americký bojovník stal akýmsi rukojemníkom medzi ľahkou a veltrovou divíziou.

V ľahkej váhe podstupoval extrémne chudnutie, ktoré malo negatívny vplyv na jeho výkony a vo vyššej veltrovej váhe na zápasnícku elitu silovo strácal.

Vytvorenie novej divízie v organizácii Eagle FC na Leeho zapôsobilo. Známy bojovník naviac hovorí o veľkej túžbe získať opasok novej váhy.

„Hlavným dôvodom, prečo som sem prišiel, bolo vytvorenie novej dívízie do 74,8 kg. Môžem byť prvým svetovým šampiónom v histórii divízie. Nemusím si ničiť telo chudnutím do ľahkej váhy, budem častejšie zápasiť a samozrejme, v novej váhe som najlepším bojovníkom,“ zakončil zástupca kanadského tímu Tristar Gym.

Organizácia z Dagestanu má budúci rok v pláne viacero turnajov v zámorí.

Koncom januára je oznámený turnaj v Miami, na ktorom sa predstavia známe mená ako Tyrone Sprong, veterán Antonio "Bigfoot" Silva či legendárny Rashard Evans.

Podľa niektorých zákulisných informácií by sa v debute pod farbami Eagle FC mohol Lee v marci stretnúť s ďalším veteránom UFC Diegom Sanchezom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Je prvým veľkým podpisom Eagle FC. Lee prezradil dôvody svojho rozhodnutia