Khabib Nurmagomedov chce vyplatiť Tonyho Fergusona z vlastného vrecka

Očakávaný súboj Nurmagomedov vs. Ferguson je v problémoch.

Už aj tak zamotaná situácia v ľahkej váhe sa zamotáva ešte viac. Po tom, čo Conor McGregor ohlásil, že si dáva od MMA pauzu, sa začali vynárať myšlienky zápasu o dočasný titul. V ňom sa mali proti sebe postaviť bojovníci s najdlhšími víťaznými sériami Khabib Nurmagomedov (24-0) a Tony Ferguson (22-3). Tí sa mali stretnúť už v minulosti, kvôli zraneniu Nurmagomedova, a neskôr zasa Fergusona, sa tak ale nestalo. Aj keď prednedávnom došlo medzi oboma bojovníkmi k ústnej dohode, všetko je zasa inak. Problémy nastali pri podpise zmluvy, ktorá ukázala, že Ferguson zinkasuje za zápas nepomerne menej peňazí ako Nurmagomedov.

Tým sa zaplietol gordický uzol, ktorého rozťatie si bude žiadať vysokú dávku trpezlivosti. Svoju pravdu totiž majú obe strany. Ako je známe, bojovníci si vyjednávajú kontrakty jednotlivo a neraz sa stáva, že bojovník si vyjedná lepšie podmienky, aj keď nemá presvedčivé výsledky. Za všetky mená stačí spomenúť Sage Northcutta, ktorý si prišiel na pekný balík už po prvom zápase v oktagone. Presne opačný osud postihol Tony Fergusona, ktorý iba nedávno podpísal novú zmluvu na nepomerne menej peňazí, ako si teoreticky zaslúži. Dôvod bol jednoduchý, sú ním čísla sledovanosti, ktoré ukázali, že Khabibove zápasy zaujímajú ľudí nepomerne viac, čo podporuje aj fakt, že Khabib k obrazovkám láka celé Rusko, kde je momentálne najpopulárnejším bojovníkom. Druhým dôvodom sú aj turnaje, na ktorých sú jednotlivé duely umiestňované. „Nemal som možnosti na vyjednávanie aké mal Khabib. Z posledných piatich zápasov som bol iba raz na pay-per-view karte. Všetky ostatné zápasy som mal na kartách FOX Sports 1, čo limitovalo moje zviditeľňovanie sa. Khabib bol pritom na troch pay-per-view kartách a dvoch kartách UFC on FOX, čo mu pomohlo pritiahnuť oveľa väčšie publikum,“ opisuje svoju situáciu Ferguson. Naráža pritom na fakt, že sa rekordné výsledky sledovanosti dosahujú výlučne na kartách per-pay-view, kde figurujú tie najväčšie hviezdy športu.

Tento duel pritom mal byť hlavným ťahákom historicky prvého turnaja na území Ruska. Na všetko má ale názor aj UFC, s ktorým sa taktiež nedá nesúhlasiť. „Khabib má úplne inú zmluvu, rátajte s tým“ hovorí prezident UFC Dana White. „Ferguson má zmluvu, ktorú podpísal nie až tak dávno. Cením si každý kontrakt, nech je akýkoľvek. A to som šiel aj do naozaj hlúpych dohôd.“ White pritom dodáva, že u Fergusona jednoducho nemôže urobiť výnimku, pretože by to bolo nespravodlivé voči ostatným fighterom. Má to svoju logiku, lebo okrem tohto faktu by sa k Fergusonovi mohli pridávať aj ďalší bojovníci s platnými zmluvami, ktorí by žiadali navýšenie pláce nad rámec kontraktu.

Situáciu sa snažil zachrániť sám Nurmagomedov, ktorý na sociálnej sieti Twitter vydal prehlásenie: „Hej Tony Ferguson, ak ti nechce UFC zaplatiť, tak ja ti zaplatím extra 200 tisíc dolárov z môjho vrecka. Zrealizujme tento zápas, teraz sa už nemáš na čo vyhovoriť.“ Na toto vyjadrenie Ferguson zareagoval v relácii ´The MMA Hour´, kde uviedol, že v tomto riešení zmysel nevidí. Dodáva pritom, že „ak mi Khabib chce zaplatiť a UFC nie, s týmito sra*kami niečo nie je v poriadku.“

„Je tu Khabib, ktorý mi dáva 200 tisíc, len aby som s ním bojoval,“ pokračuje Ferguson. „Nevezmem si jeho peniaze, pretože sa snažíme dosiahnuť spoločný cieľ. Ja by som sa na jeho mieste zachoval rovnako. To ale nie je to, kvôli čomu som tu. UFC má možnosť práve teraz zarobiť naozaj veľa peňazí. Pozeráme sa na jeden z najväčších trhov, ktorým je Rusko. Nechajte nás bojovať.“

Ľahká váha sa teda momentálne nachádza v patovej situácii, kedy nechce ustúpiť ani jedna zúčastnená strana. Na konečné rozhodnutie si teda musíme ešte chvíľu počkať.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib Nurmagomedov chce vyplatiť Tonyho Fergusona z vlastného vrecka