Khabib: Nechápem, prečo ľudia rozprávajú o tom, že som vyskočil z klietky

Adrián Mečiar|7. okt 2018 o 02:00

Khabib Nurmagomedov sa na malú chvíľu objavil na pozápasovej tlačovej konferencii po UFC 229, aby sa vyjadril k tomu, čo sa odohralo po skončení duelu.

Khabib Nurmagomedov sa na malú chvíľu objavil na pozápasovej tlačovej konferencii po UFC 229, aby sa vyjadril k tomu, čo sa odohralo po skončení duelu.

"V prvom rade sa chcem ospravedlniť atletickej komisii. Nevada, Vegas, je mi to ľúto. Toto nie je moja najlepšia stránka," povedal Nurmagomedov.

Po výhre nad McGregorom, ktorého ukončil v štvrtom kole, Khabib vyskočil z klietky a spolu s Conorovým trénerom BJJ Dillonom Danisom spustili hromadnú bitku.

Incident pošpinil inak skvelý galavečer, ktorý možno bol najsledovanejším turnajom v dejinách UFC. Nurmagomedov však upozornil aj na to, čo predchádzalo tomuto duelu. 

"On rozpráva o mojom náboženstve, o mojej krajine, o mojom otcovi, príde do Brooklynu a napadne autobus, rozbije na ňom okno. Skoro zabil niekoľko ľudí. Starajte sa o to. Nechápem, prečo sa ľudia namiesto toho rozprávajú o iba tom, že som vyskočil z klietky."

Nurmagomedov si tiež myslí, že toto malo byť dostatočné varovanie pre všetkých, ktorí sa rozhodnú vydať cestou neúcty a trash talku. "Tento šport je o rešpekte. Toto nie je o trash talku."

"Chcem zmeniť túto hru. Nechcem, aby ľudia urážali svojich súperov, rozprávali o ich viere, otcovi. Nemôžete rozprávať o náboženstve, krajine, o týchto veciach. To je pre mňa veľmi dôležité. Viem, že môj otec ma doma za toto dá do laty, no musel som to urobiť. Bola to vec cti."

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib: Nechápem, prečo ľudia rozprávajú o tom, že som vyskočil z klietky