Khabib: Čosi ho naučím, občas ho prefackám, dám mu lekciu

Adrián Mečiar|2. okt 2018 o 02:00

Khabib Nurmagomedov priznáva, že pred ostro sledovaným zápasom s Conorom McGregorom na turnaji UFC 229 je ´trocha nahnevaný´.

Khabib Nurmagomedov priznáva, že pred ostro sledovaným zápasom s Conorom McGregorom na turnaji UFC 229 je ´trocha nahnevaný´, no svojim emóciám nedovolí ovplyvniť výsledok duelu s írskym rivalom.

UFC v septembri usporiadalo tlačovú konferenciu, na ktorej sa McGregor okrem iného obul aj do Khabibovej rodiny. Abdulmanapa Nurmagomedova, Khabibovho otca, nazval zbabelcom.

Khabib ale v rozhovore pre ESPN povedal, že McGregorove reči neberie vážne, lebo si myslí, že Conor bol opitý. „Na tlačovej konferencii vyzeral ako opilec. Veľmi ma zaujíma, ako chce zápasiť, keď stále užíva drogy a pije whisky. Ako chceš bojovať 25 minút? Toto nie je box, kamarát. Neustále budem blízko. Toto nie je zápas na dlhšiu vzdialenosť ako proti Nateovi Diazovi. Toto bude úplne iné.“

McGregor na tlačovej konferencii v New Yorku promoval svoju novú whisky Proper Twelve. Dana White dokonca potvrdil, že Proper Twelve je oficiálnym sponzorom podujatia UFC 229. McGregor na tlačovej konferencii aj ponúkol Khabibovi pohárik, no ten to odmietol, pretože nepije.

Khabib sa môže “tešiť“ ešte na jednu tlačovú konferenciu, na ktorej sa mu bude McGregor určite znova pokúšať dostať do hlavy. Tentoraz budú navyše môcť byť prítomní aj diváci, pred ktorými McGregor obzvlášť žiari. Khabib však tvrdí, že sa nenechá zatiahnuť do psychologických hier.

„Dokážem kontrolovať moje emócie. Môže si hovoriť, čo len chce. Keď nejaký opilec niečo rozpráva, ľudia sa tým vôbec nezapodievajú. Ani mňa nezaujíma, čo vraví. Chce ma znervózniť, je to súčasť jeho hry. Samozrejme, som trocha nahnevaný, ale musíte vedieť kontrolovať vaše emócie.“

Khabib je známy tým, že počas toho, ako ničí svojich súperov, sa s nimi dokonca zvykne rozprávať. Neporazený šampión ľahkej váhy si chce “pokecať“ aj s McGregorom, no tentoraz trocha iným spôsobom. Khabib mu plánuje pripomenúť to, čo v apríli udialo v Brooklyne.

„S ním sa budem rozprávať trocha inak. Urobím z neho skromnejšieho človeka, čosi ho naučím, občas ho prefackám, dám mu lekciu, unavím ho.“

„Spýtam sa ho, ´Kde je tvoj autobus? Kde sú tvoji ostatní chlapi? Čo teraz? Kde sú všetci?´. Uvidíme, uvidíme. Rozhodne to bude zaujímavé. Niekedy jednoducho neviete, o čom sa budete rozprávať. Možno si pohovorím aj s Dana Whiteom.“

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib: Čosi ho naučím, občas ho prefackám, dám mu lekciu