Khabib a odkaz pre UFC: Ak sa nebudú k bojovníkom správať dobre, Eagle FC je tu

Khabib Nurmagomedov.
Khabib Nurmagomedov. (Zdroj: MMAJunkie)
SvetMMA|29. jan 2022 o 22:46 (aktualizované 29. jan 2022 o 22:46)

Prehovoril o plánoch organizácie.

LAS VEGAS. Čoraz častejšie sa poslednom období z radov bojovníkov najlepších svetových líg MMA ozývajú hlasy o potrebe zvyšovať úroveň platov či férovejšieho zaobchádzania.

A zatiaľ v UFC prebiehá boj o nový kontrakt medzi šampiónom ťažkej váhy Francisom Ngannuom a vedením organizácie, promotér organizácie Eagle FC Khabib Nurmagomedov pracuje na vzniku silnej konkurencie.

Pred včerajším turnajom Eagle 44 sa niekdajší šampión UFC rozpovedal ohľadom cieľov dagestanskej ligy.

Podľa vlastých slov môžu ostatní bojovníci v jeho vlastnej lige vidieť alternatívu k hlavným organizáciám MMA.

„Veľké organizácie ako UFC a Bellator musia byť opatrné, Eagle FC je na trhu. Samozrejme, že chceme podpisovať známe mená a skvelých bojovníkov. Rovnako sa chceme zamerať na rozvoj mladej generácii.

Chcem len povedať, aby boli opatrní. Ak sa k zápasníkom nebudú správať dobre, Eagle FC je tu,“ povedal hlavný zástupca organizácie.

Khabib sa v plánoch konkurovať svetovým ligám MMA nehodlá obmedzovať. Veď len v poslednej dobe pribudli na súpiske Eagle FC mená ako Kevin Lee, Diego Sanchez, Tyron Spoong či Ray Borg.

33-ročný Khabib však neostáva iba pri podpisovaní bojovníkov. Eagle FC plánuje vytvoriť nové váhové kategórie, ktoré by mali odpoveďou na problémy niektorých bojovníkov s rapídnym predzápasovým chudnutím v MMA.

„Rozumiem tejto hre. Bol som dvanásť rokov profesionálnym bojovníkom. Od mnohých som počul potrebu vytvoriť ďalšie váhové kategórie ako napríklad do 74 a 79 kilogramov. Prečo by som to nemohol urobiť v Eagle FC? Poďme vytvorit históriu,“ uviedol.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Khabib a odkaz pre UFC: Ak sa nebudú k bojovníkom správať dobre, Eagle FC je tu