Kazárov štart v nedeľnom šprinte je vylúčený

SITA|11. feb 2010 o 19:00

Posledné slovo pri určovaní slovenskej nominácie žien a mužov na víkendové rýchlostné preteky v biatlone na XXI. zimných olympijských hrách v kanadskom Vancouveri bude mať hlavný lekár slovenskej výpravy Vladimír Vachalík.

WHISTLER.

"Určite nebude môcť v nedeľu nastúpiť Matej Kazár. Ten prišiel v utorok z Canmore so zápalom priedušiek, je na antibiotikách, nesmie behať. Janka Gereková má za sebou menšie ochorenie horných dýchacích ciest, ale zdá sa, že už je to za ňou, tretí deň trénuje. O tom či v sobotu nastúpi, rozhodne tréner Milan Gašperčík," informoval agentúru SITA Vladimír Vachalík.

S výnimkou spomínaného Mateja Kazára ostatní slovenskí reprezentanti vo štvrtok trénovali. "Zdá sa, že sú všetci v poriadku. Samozrejme, že napätie už stúpa. Nomináciu na úvodné preteky určia tréneri až deň pred pretekmi. U mužov je to vzhľadom na Kazárovo ochorenie jasné, u žien bude zrejme Milan Gašperčík ešte konzultovať veci s lekárom. Janka Gereková mala krátky výpadok v tréningu, už však opäť behá. Tréner musí rozhodnúť, či je už v takej forme, aby mohla podať stopercentný výkon," dodal prezident Slovenského zväzu biatlonu a vedúci biatlonovej výpravy Juraj Sanitra.

Rýchlostné preteky žien na 7,5 km sa v sobotu vo Whistler Olympic Parku začínajú o 13.00 h miestneho času (22.00 SEČ), v nedeľu majú muži štart šprintu na 10 km naplánovaný na 11.15 h (20.15 SEČ).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Kazárov štart v nedeľnom šprinte je vylúčený