29.05.2021 | Skupina B
29.05.2021 | Sk. B
3 - 11
(0:1, 1:2, 2:8)

Kazachovia majú už 10 bodov, Taliansko zničili jedenástimi gólmi

Radosť Kazachov v zápase Taliansko - Kazachstan na MS v hokeji 2021.
Radosť Kazachov v zápase Taliansko - Kazachstan na MS v hokeji 2021. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|29. máj 2021 o 13:28 (aktualizované 29. máj 2021 o 13:53)

Kazachstan dnes zdolal Taliansko na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina B

Taliansko - Kazachstan 3:11 (0:1, 1:2, 2:8)

Góly: 25. Miceli (Petan, Frank), 42. Hochkofler (Gander), 51. Petan - 3. Starčenko (Valk, Michailis), 33. Petuchov (Asetov, Stepanenko), 35. Rymarev (Šin, Blacker), 42. Michailis (Starčenko, Valk), 47. Valk (Starčenko), 48. Lichotnikov, 50. Lichotnikov (Makljuchov, Šalapov), 55. Paňjukov (Dietz, Starčenko), 57. Starčenko (Valk), 58. Svedberg (Šestakov, Sagadejev), 60. Šalapov (Asetov, Lichotnikov)

Rozhodovali: Gofman (ROC), Sidorenko - Goľak (obaja Biel.), Šalagin (ROC), vylúčení: 9:5 na 2 min, navyše: Hochkofler 10 min za narazenia na mantinel, presilovky: 0:5, oslabenia: 0:0

Taliansko: Fazio (50. Fadani) - Trivellato, Pietroniro, Spornberger, Glira, Miglioranzi, Casetti, Marchetti, Gios - Frank, Petan, Miceli - Frigo, Bardaro, Gander - Giliati, Andergassen, Hochkofler - Magnabosco, Pitschieler, Deluca

Kazachstan: Bojarkin - Dietz, Makljuchov, Blacker, Svedberg, Šalapov, Stapenko - Ševčenko, Sagadejev, Akolzin - Starčenko, Valk, Michailis - Rymarev, Šestakov, Šin - Savickij, Lichotnikov, Paňjukov - Asetov, Petuchov

RIGA. Kazachstan v sobotňajšom zápase na MS v hokeji 2021 zdolal Taliansko vysoko 11:3. Kazachovia pripísali si štvrtý triumf na turnaji.

V tabuľke B-skupiny majú na konte zo šiestich zápasov 10 bodov a priebežne poskočili na 2. miesto.

Roman Starčenko prispel k výhre dvoma gólmi a tromi asistenciami, Curtis Valk mal bilanciu gól a tri asistencie.

Kazachstan odohrá posledný duel v skupinovej fáze v pondelok o 19.15 h proti Nórsku. Posledné Taliansko, ktoré ešte nezískalo ani bod, nastúpi v nedeľu o 15.15 h proti Kanade.

Priebeh zápasu Taliansko - Kazachstan na MS v hokeji 2021

I. tretina

Kazachstan sa ujal vedenia už v tretej minúte, keď Starčenko využil hneď prvú presilovku v stretnutí. V ďalších minútach sa hral opatrný hokej.

Chýbali vyložené šance. Taliani si v druhej polovici tretiny zahrali dve presilovky, no nedokázali ich premeniť na góly.

II. tretina

Kazachstan mohol zvýšiť náskok v úvode druhého dejstva, ale stroskotal na brankárov Faziovi.

Ten podržal svojich spoluhráčov viacerými dobrými zákrokmi a tí sa mu odvďačili v 25. minúte, keď po rýchlej kontre vyrovnal Miceli.

Hráči Kazachstanu však mali viac z hry i šancí a v 33. minúte sa opäť ujali vedenia po strele Petuchova, o minútu a pol zvýšil na 3:1 Rymarev.

III. tretina

V tretej tretine sa roztrhlo vrece s gólmi. Favorizovaný Kazachstan si počas nej zahral šesť presiloviek a štyri premenil na góly.

Ďalšie štyri presné zásahy pridal pri rovnovážnom stave a posledné dejstvo vyhral 8:2. Zrodilo sa tak najväčšie víťazstvo na šampionáte.

Hrdinom bol útočník Roman Starčenko s bilanciou dva góly a tri asistencie. 

Hlasy po zápase (zdroj IIHF):

Angelo Miceli, útočník Talianska: "Odohrali sme dve dobré tretiny, no v tretej sme sklamali. Na tejto úrovni si nemôžete dovoliť vypustiť ani jedno striedanie, my sme vypustili jednu tretinu. Mali sme problémy s vylúčeniami a to nás stálo zápas."

Jurij Michailis, tréner Kazachstanu: "Vedeli sme, že sme silnejší a že máme kvalitnejších hráčov, no oni veľmi dobre bránili. No po tom, čo sme strelili druhý a tretí gól, sme to zlomili. Hráči boli uvoľnenejší, lepšie si prihrávali a predviedli pekné kombinácie. Kľúčové boli záverečné minúty druhej tretiny."

MS v hokeji 2021 - skupina B

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Kazachovia majú už 10 bodov, Taliansko zničili jedenástimi gólmi