Kavanagh o návrate McGregora: Je v najlepšej forme, v akej som ho kedy videl

Daniel Stankovič|28. dec 2020 o 01:00

Ani nie mesiac pred očakávaným duelom, komentuje hlavný tréner SBG duel McGregor vs. Poirer.

Začalo to ako "nevinná" výzva na charitatívny zápas cez twitter. Dnes, skoro po roku od jeho posledného zápasu s „Cobwoyom“ vieme, že to so svojím návratom myslel vážne a my sa môžeme tešiť na ďalšiu skvelú šou v podaní bývalého šampióna pérovej a ľahkej váhy.

Všetci máme radi príbehy zo sveta bojových športov, v ktorých sa hlavný protagonista z chudobných začiatkov prepracuje až na vrchol spolu s jeho malým tímom a trénerom. Dnes to už tak nemusí vyzerať ale bol to tréner John Kavanagh a Straight Blast Gym, komu môžeme vďačiť za Conora McGregora. S januárovým príchodom bývalého šampióna dvoch váhových kategorií, sa Kavanagh pre kanál TheMacLife rozpovedal o forme, v akej by sme mali Conora 23. januára uvidieť v jeho návrate do oktagonu.

„Je v najlepšej forme, v akej som ho kedy videl. V tréningu je skoro celý rok. 2020 mal byť jeho rokom ale vyzerá to tak, že to bol tréningový kemp. Posledné týždne cítim tú intenzitu, s ktorou do toho ide.“, uviedol.

Obaja zápasníci sa už v minulosti stretli a tak pôjde po dlhom čase o ich odvetný súboj. V prvom zápase pred šiestimi rokmi, trvalo Conorovi necelé dve minúty, aby ukončil Poirera.  Kavanagh očakáva, že prehra Američana z prvého duelu, bude hrať v odvete svoju rolu. „Podľa mňa môžete stráviť celý život u športového psychológa a hovoriť o tom s ľudmi ale aj tak sa vám to nevymaže z hlavy. On (Dustin, pozn. redaktora) vie veľmi dobre, že čelí niekomu, kto ho dokáže veľmi rýchlo vypnúť a teraz je len skúsenejším a silnejším bojovníkom, než kedykoľvek predtým.“, pokračuje tréner.

V stávke je okrem motivácie ukázať progres, ktorým si za dlhé roky obaja prešli, aj dostať sa na trón ľahkej váhy. Prezident Dana White v uplynulých týždňoch odmietol zápas označiť ako titulový, čo ale Kavanaghovi vôbec nevadí: „Pre mňa je tento zápas ako titulový. Predpokladám, že prinajmenšom víťaz dostane najbližšie titulovú šancu“, zakončil.

Ak ste sa o 32-ročného írskeho bojovníka zaujímali v posledných dňoch či týždňoch viac, nemohlo vám uniknúť zopár faktov. Tradíciou sa pomaly stáva pošťuchovanie do manažéra Abdelaziza, ako aj do jeho klienta a Conorovho úhlavného nepriateľa, Khabiba Nurmagomedova. Ďalej by sme našli informáciu o novom prírastku do rodiny, ktorým sa Ír pochválil počas Vianoc a nejaké reklamné spoty týkajúce sa jeho whisky Proper no. Twelve. Rozhovorom a vyjadreniam, dal pre túto chvíľu McGregor „utrum“. Vyzerá to tak, že slová Kavanagha o sústredenosti elitného bojovníka nie sú len "výstrelom do vetra". 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Kavanagh o návrate McGregora: Je v najlepšej forme, v akej som ho kedy videl